Teknoloji

Surface Duo Android 11 güncellemesinin dağıtımı için yeni iddia

microsoft Surface Duo android 11

Microsoft’un cihaz pazarındaki iddialı hedeflerinden bazıları beklenen sonucu verirken, bazıları da beklenen etkiyi yaratmaktan uzak kaldı. Çift ekranlı Android telefon Surface Duo da bu ikinci grupta sayılabilir. Cihaz tasarımıyla heyecan yaratmayı başarsa da, teknik kadrosu ve yazılımı bu heyecanın hakkını verememişti. Yazılım tarafındaki hayal kırıklığı bir süre daha devam edeceğe benziyor. Son haberlere göre, Surface Duo Android 11 güncellemesini yaz mevsiminden önce almayacak.

Surface Duo piyasaya çıktığında cihazın işlemcisinin çıkışının üstünden bir yıl geçmişti. Buna rağmen, Microsoft’un üç yıl boyunca yazılım güncellemesi sözü vermesi dikkat çekmişti. Burada bahsi geçen “üç yıl” ise biraz yoruma açık bir kavram olarak değerlendirilmişti. Microsoft’un üç Android güncellemesi mi yoksa üç yıla yayılan birkaç Android güncellemesi mi sözü verdiği anlaşılmamıştı. Son ipucu, Microsoft’un üç yıl sözü için harekete geçmekte geciktiğini düşündürüyor.

Almanya’da yayın yapan Dr. Windows sitesinin haberine göre; Microsoft, Surface Duo için Android 11 güncellemesini önümüzdeki yaz dağıtıma çıkaracak. Yaz denince de resmi olarak eylül ayının sonlarına kadar uzanan bir süre söz konusu. Bu da Microsoft’un Android 11’i neredeyse Android 12’nin çıkışıyla aynı dönemde Surface Duo’ya götürebileceği anlamına geliyor.

Microsoft’un Android 11 için gecikmesi konusunda da bir iddia söz konusu. Microsoft ve Google’ın Microsoft tarafından tasarlanan çift ekran özelliklerini Android 11’e entegre etmek için ciddi bir mesai harcadığı konuşuluyor. Bu çalışmaların çift ekranlı cihaz üretecek diğer markalara da yol göstereceği söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER