Teknoloji

Surface Duo Snapdragon 855 işlemcili diğer cihazları solladı

microsoft Surface Duo android 11

Microsoft Surface Duo hakkındaki tüm detaylar geçtiğimiz hafta itibarıyla netleşmiş ve katlanabilir telefon için ön sipariş süreci başlamıştı. Akıllı telefonun ilk resmi Geekbench benchmark testi sonucu ise şimdiden ortaya çıktı.

Qualcomm Snapdragon 855 işlemci taşıyan telefonun baz versiyonunda 6 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor. Testin de bu baz versiyonla yapıldığı anlaşılıyor. Akıllı telefonun testten aldığı puanlar, geçtiğimiz yılın amiral gemisi işlemcisi olan Snapdragon 855’in genel çizgisinin üstüne çıkıyor.

Katlanabilir telefon tek çekirdekte 762, çok çekirdekte ise 2867 puan alıyor. Aynı işlemciyi taşıyan Galaxy Fold ile karşılaştırıldığında Duo’nun çok çekirdek performansında yaklaşık 200 puanlık bir fark attığı görülüyor.

microsoft surface duo

Microsoft Surface Duo, genel olarak Snapdragon 855 Plus işlemcili cihazlarınkine yakın bir puan almış durumda. Bu da Microsoft’un cihazda performansı artırmaya yönelik bazı yazılım dokunuşları yaptığı anlamına geliyor. Söz konusu dokunuşların ne olduğu ise şu an için bilinmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER