Teknoloji

SpaceX bir Starship roketini daha patlamada kaybetti

Elon Musk'ın SpaceX'in Starship uzay gemisiyle ilgili iddialı hedefi

SpaceX bir taraftan Crew Dragon uzay aracının testi için hazırlıklara devam ederken, diğer taraftan da Starship projesi üzerinde çalışmayı sürdürüyor. Şirket, geçtiğimiz gün yeni kalkış aracının SN4 prototipi üzerinde başarılı bir statik ateşleme testi gerçekleştirdi. Ancak bu testten kısa bir süre sonra prototip test rampasında patladı.

Bu durum SpaceX için bir ilk değil. Starship için hazırlanan diğer prototipler de üretim, tasarım ve dayanıklılık gibi konulara odaklı olarak gerçekleştirilen testler sırasında parçalanmış veya patlamıştı.

Son patlamaya neyin neden olduğu konusunda henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak bu durum SpaceX’in kısa vadeli test çalışmalarını pek etkilemeyecek gibi görünüyor. NasaSpaceFlight.com sitesinde yer alan habere göre, Starship’in SN5 prototipi şimdiden teste hazır durumda.

SpaceX için şu sıralar Starship projesinin öncelikli bir iş olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirketin CEO’su Elon Musk, hafta içinde katıldığı bir podcast’te önceliklerin Crew Dragon’a kaydırıldığını belirtmişti.

İLGİLİ HABERLER