Teknoloji

SpaceX Crew-3 görevi için bir erteleme daha

spacex crew-3

SpaceX ve ortakları Crew-3 görevine başlama konusunda sıkıntı yaşamaya devam ediyor. NASA görevin başlangıcını bir kez daha erteledi. Eğer her şey yolunda giderse, fırlatma 11 Kasım’da Türkiye saatiyle 05:03’te gerçekleştirilecek.

Crew-2 görevinin dönüşünün öne alınması nedeniyle ertelenen fırlatma, daha sonra hava koşulları nedeniyle bir kez daha ertelenmişti. İkinci ertelemenin duyurusu Avrupa Uzay Ajansı’ndan gelmişti. SpaceX’ten yapılan açıklamada, yeni tarihte havanın yüzde 80 oranında iyi olmasının beklendiği belirtildi.

Crew-3, Uluslararası Uzay İstasyonu’na 12 Kasım’da Türkiye saatiyle 03:10’da bağlanacak. Normal şartlar altında 31 Ekim’de gerçekleştirilmesi planlanan fırlatma, önce 3 Kasım’a ertelenmişti. Daha sonrasında ise mürettebattaki küçük bir sağlık sorunu nedeniyle görevin başlangıcı 8 Kasım’a bırakılmıştı.

Uzay yolculuklarında bu tarz gecikmeler normal olarak değerlendiriliyor. Ancak SpaceX Crew-3 için söz konusu sorunların normalden çok daha yoğun şekilde görüldüğünü belirtmek gerekiyor. SpaceX ve uzay ajanslarının bu durumda çok fazla seçim şansı olmasa da, özel uzay uçuşlarının artmasının planlandığı bir ortamda bu gecikmelere pek sıcak bakılmıyor.

İLGİLİ HABERLER