Teknoloji

Sony Xperia XA3 bambaşka bir isimle kullanıcıların karşısına çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony Xperia XA3 ve XA3 Plus hakkındaki dedikodular uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. İki akıllı telefonun da 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtılması bekleniyor. Ancak yeni bir iddiaya göre, söz konusu cihazlar Sony Xperia 10 markası altında resmiyet kazanacak. İddialara göre Xperia 10’da 5.9 inç, Xperia 10 Plus’ta ise 6.5 inç büyüklüğünde bir ekran bulunacak.

Xperia XA3 ve XA3 Plus isimleri konusunda da resmi bir işaret gelmemişti. Ancak telefonların geçtiğimiz yıl tanıtılan XA2’ye benzerliği, telefonların bu isimlerle çıkabileceğini düşündürmüştü. Xperia 10 ismine geçiş, Sony’nin de isimlendirme stratejisi konusunda Apple ve Samsung’a yaklaşması anlamına geliyor.

Apple’ın piyasaya sürdüğü en yeni telefonları Xs, Xs Max ve XR isimlerini taşıyor. Ancak bu isimlerde X, 10’u sembolize ediyor. Samsung ise 2019’da Galaxy S10 serisini ve Galaxy Note 10’u tanıtmaya hazırlanıyor. Son yıllarda Z harfinin kullanıldığı isimleri seçen Sony, 2019’da bu tercihten vazgeçecek gibi görünüyor.

Xperia 10 ve Xperia 10 Plus isimlerini ünlü duyumcu Roland Quandt gündeme getirdi. Quandt paylaşımında akıllı telefonların teknik özellikleri konusunda da bilgi verdi. Buna göre, Xperia 10 ve Xperia 10 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 630 işlemci bulunacak. Kullanıcılara 64 GB dahili depolama alanı sunulacak. Dahili depolama alanının microSD kart desteğiyle büyütülebilecek. Kulaklık jakı, 13 megapiksel ana kamera ve 2870 mAh kapasiteli pil de telefonun diğer özellikleri arasında sayılıyor.

Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus ile ilgili iddiaların doğru olup olmadığını görmek için şirketin 25 Şubat’ta Barselona’da düzenleyeceği etkinliği beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER