Ulaşım

Sony Vision-S elektrikli otomobilini yollarda test edecek

Sony Vision-S

Sony Vision-S adını taşıyan elektrikli otomobil prototipini CES 2020’de sergilediğinde pek çok kişiyi şaşırtmıştı. Şirketten o dönemde yapılan açıklamada Vision-S’in yollara çıkmasının planlanmadığı belirtilmişti. Ancak aradan geçen altı aylık dönemde karar değiştiren Sony, otomobili yollarda test etme konusunda istekli görünüyor.

Sony, bir YouTube videosunun tanım bölümünde Vision-S’in sensör ve ses teknolojilerini geliştirmek amacıyla Tokyo’ya geldiğini ve otomobilin mevcut mali yıl içinde trafiğe açık yollarda test edilmesi için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Sony’den yapılan açıklamada, prototipin teknolojiyi otomobil üreticilerine göstermek amacıyla hazırlandığı ifade edildi. Yine de, şirket otomobille biraz daha fazla şey yapma konusunda istekli görünüyor.

Vision-S 200kW kapasiteli iki motor taşıyor. Bu motorlardan biri önde, diğeri ise arkada yer alıyor. 0’dan 100 kilometre hıza 4.8 saniye içinde ulaşabilen otomobilin maksimum hızı ise saatte 240 kilometre. Sony Vision-S’i duyurduğunda aracın ikinci seviye otonom sürüş özelliklerinin bulunduğunu belirtmişti. Bu da direksiyonu yönlendirme, gaz ve fren gibi işlerin otomatik olarak yapılabileceği, ancak gerektiğinde sürücünün kontrolü ele alması gerektiği anlamına geliyor.

Sony Vision-S otonom sürüş ve diğer özellikler için 33 sensör taşıyor. Araç içi ayarlar da otomobildekilerin tercihlerine göre otomatik olarak ayarlanabiliyor. Otomobil içi eğlence konusuna da özellikle odaklanan Sony, 360 Reality Audio isimli ses sistemiyle her koltuk başlığına bir hoparlör yerleştiriyor. Buna ek olarak, panoramik dokunmatik ekran da pürüzsüz bir arayüz deneyimi vadediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER