Teknoloji

Sony PS4 1.70 yazılım güncellemesini 30 Nisanda yayınlıyor

Sony’nin geniş kapsamlı PS4 yazılım güncellemesi 30 Nisan tarihinde geliyor. Bu güncellemeyi yükleyen PlayStation 4 kullanıcıları Sony’nin mağazasından ön sipariş ettikleri oyunları indirme fırsatına sahip olacaklar, böylelikle oyunun resmen yayınlandığı günde, indirmek için beklemeden oynamaya başlama fırsatı elde edecekler. PC kullanıcıları için erken indirme seçeneği uzun zamandır sunuluyordu, ancak konsol üreticilerinin aynı konsepti oturma odalarına getirmeleri biraz zaman aldı.

sony-playstation-4-inceleme-00006

MLB 14 The Show, Watch Dogs gibi oyunlar bu özelliğe sahip olacak. Yakında daha fazla oyunun önceden indirme desteğine sahip olacağını tahmin ediyoruz. Sony, ön siparişi verilen oyunların resmi çıkış tarihinden birkaç gün öncesine kadar indirilebilir olacağını söylüyor. Bu zaman penceresini ayarlama noktasında karar yayıncılar tarafından verilecek. Ancak 24 saat önceden indirme imkanının tanınması bile oyunun çıkış tarihinde tam anlamıyla oynanabilir olmasını sağlamak açısından yeterli olacaktır. Xbox One henüz bu işlevi sunmuyor, ancak Microsoft bunun ihtimal dahilinde olduğuna dikkat çekiyor.

30 Nisanda çıkacak PS4 1.70 güncellemesi daha önce açıklandığı gibi SHAREfactory adı verilen bir özelliği de getirecek. Sony’nin zengin özelliklere sahip video düzenleme uygulaması kaydedilen oyun videolarını düzenleme noktasında bir hayli işe yarayacak. SHAREfactory sayesinde kullanıcılar oyunlarından aldıkları video kliplerini düzenleyebilecek, onları çeşitli filtreler, geçişler ve temalarla daha etkileyici hâle getirebilecek, ortaya çıkan işleri arkadaşlarıyla ve sosyal ağlarla paylaşabilecek. Bu videoların harici USB depolama birimlerine aktarımı da yeni yazılımla birlikte mümkün olacak. Kendi oyun görüntülerini kendi ekipmanlarıyla çekmek isteyenler için de PS4 HDCP’nin kapatılması özelliğini desteklemeye başlıyor. Bu da görüntülerin harici kaynaklara aktarımını mümkün kılıyor.

İlgili >> Sony

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER