Teknoloji

Sony FES Watch U, E Ink ekranlı kol saati çıktı

Sony FES Watch’un yeni bir versiyonunu çıkardı. E Ink ekranlı bu kol saati tek bir tuşa dokunarak çeşitli saat kadranlarını ve kayış tasarımlarını sergileyebiliyor. FES Watch U orijinal modelin minimalist tasarımına metal çerçeve ekliyor. Bununla birlikte ürün üzerinde yapılmış olan çeşitli oynamalar da dikkat çekiyor.

Ne ilk ne de ikinci model tam anlamıyla birer akıllı saat sayılmaz. Ancak FES Watch U’nun orijinal modele göre işlevselliğinin biraz daha fazla olduğu belirtiliyor. FES Closet adı verilen bir uygulamaya bağlanan saate daha fazla saat kadranı tasarımı yüklemek mümkün oluyor. Sony, yılın geri kalanında her ay, dikkate değer yapımcıların oluşturduğu yeni saat kadranı tasarımlarının çıkacağının sözünü verdi.

sony fes watch u

Öte yandan kol saati üç hafta boyunca dayanabilen, yeniden şarj edilebilir pile de sahip. Orijinal FES Watch düğme şeklinde piller kullanıyordu ve bunların her iki yılda bir değiştirilmesi gerekiyordu.

FES Watch U bugün itibarıyla Japonya’da satışa sunuldu. Sony’nin First Flight adlı kitle fonlama sitesinden, aynı zamanda Tokyo’daki çeşitli moda butiklerinden bu saati satın almak mümkün oluyor. Saatin “premium black” olarak nitelendirilen modeli 60 bin yen (1926 TL) fiyat etiketine sahipken, klasik çelik yüzeyli versiyon da 46 bin yen (1476 TL) fiyat etiketiyle satılıyor. Bunun siyah ve beyaz kayışlı seçenekleri bulunuyor. Her iki model de 29 bin 700 yen fiyata sahip olan orijinal modelden epey pahalı görünüyor. Bu saatlerin Japonya dışında satılması beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER