Eğlence

Bungie artık resmen Sony’nin bir parçası hâline geldi

sony bungie

Destiny 2‘nin geliştiricisi Bungie, artık resmi olarak Sony’nin bir parçası hâline geldi. PlayStation üreticisi, geçtiğimiz ocak ayında oyun stüdyosunu satın alma niyetini açıklamıştı ve şimdi bu satın alma tamamlandı. İlk duyuruda Sony, anlaşmanın 3,6 milyar dolar değerinde olduğunu söyledi (PDF), ancak cuma günkü bir SEC dosyasında, anlaşmanın yaklaşık 3,7 milyar dolar değerinde olduğunu dile getirdi.

Her ne kadar artık Sony çatısı altında olsa da, Bungie CEO’su Pete Parsons, satın alma duyurusu ile ilgili blog yazısında Bungie’nin bağımsız olarak oyunları geliştirmeye ve yayınlamaya devam edeceğini söyledi. Bungie’den Joe Blackburn ve Justin Truman da, gelişme çalışmaları süren gelecek oyunların da PlayStation’a özel olmayacağını belirtti.

Sony ise, Bungie satın almasıyla ilgili olarak “PlayStation’ı yüz milyonlarca oyuncuya genişletme vizyonumuzu gerçekleştirmemize yardımcı olacak” dedi. Sony Interactive Entertainment Başkanı ve CEO Jim Ryan geçtiğimiz ocak ayında şirketinin, “çok platformlu geliştirme ve canlı oyun hizmetlerinde birinci sınıf uzmanlığı” konusunda Bungie’ye güvenmeyi planladığını söylemişti. Sony, Mart 2026’ya kadar 10’dan fazla yeni canlı akış oyununu piyasaya sürmeyi planladığı için, bu tür oyunları PlayStation’ın geleceğinin kritik bir parçası olarak görüyor.

Bungie’nın artık resmi olarak Sony’nin bir parçası hâline gelmesi ve Take-Two’nun mayıs ayında Zynga’yı satın alma işlemini tamamlamasıyla birlikte, şimdi Microsoft’un 68,7 milyar dolarlık devasa Activision Blizzard satın alımını tamamlamasını beklemeye başladık. Yine de, bu işin nihayete ermesi biraz zaman alabilir. Çünkü Microsoft, anlaşmanın bu ay başlayan ve Haziran 2023’e kadar sürecek olan 2023 mali yılında kapanmasını bekliyor.

İLGİLİ HABERLER