Eğlence

Take-Two Zynga’yı resmen satın aldı

zynga take-two interactive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Take-Two, sosyal oyun geliştiricisi Zynga’yı 12.7 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmıştı. Satış süreci nihayet tamamlandı. Bu anlaşma, Take-Two’nun oyun portföyüne Zynga’nın Farmville gibi popüler oyunlarını ekliyor. Ayrıca Zynga’nın popüler mobil oyun geliştirme tecrübesinin de artık Take-Two’nun hizmetinde olduğunu hatırlatmak gerekiyor.

Büyük oyun stüdyoları için mobil oyunların önemi giderek artıyor. Bazı popüler oyunlar başarılarını çoktan kanıtlamış durumda. Örneğin, 2019’un ekim ayında yayınlanan Call of Duty: Mobile’ın toplam geliri 1.5 milyar doları geçti. Kasım ayına ait verilerine göre, PUBG Mobile’ın toplam geliri de 7 milyar doları sollamış durumda.

Take-Two’nun katalogunda ise Grand Theft Auto, BioShock ve Civilization gibi oldukça popüler oyunlar mevcut. Mobil oyunlardaki gelirini artırmayı hedefleyen şirket, Zynga’nın yardımıyla bunu başarabileceğine inanıyor.

Take-Two ve Zynga arasındaki anlaşma geçtiğimiz ocak ayında duyurulmuştu. Duyuru zamanında bu anlaşma oyun sektöründeki en büyük satın almalardan biri olarak gösterilmişti. Ancak bundan bir hafta sonra Microsoft’un Activision Blizzard’ı 68.7 milyar dolar karşılığında satın alacağı açıklanmıştı.

İLGİLİ HABERLER