Teknoloji

Take-Two Interactive Zynga’yı satın alıyor

zynga take-two interactive

Rockstar ve 2K Games’in sahibi Take-Two Interactive, sosyal oyun geliştiricisi Zynga’yı 12.7 milyar dolar karşılığında satın alıyor. Ödemenin nakit ve hisse senedi aracılığıyla yapılacağı satışın gerekli onayların sağlanmasının ardından 2023’ün ilk çeyreğiyle itibarıyla tamamlanması bekleniyor.

Zynga’nın satın alınması, Take-Two Interactive’in mobil oyun pazarına dair hedeflerini büyütmeye hazırlandığının bir göstergesi olarak değerlendirilebilir. Take-Two’nun portföyünde Grand Theft Auto, Red Dead Redemption, BioShock, Borderlands ve NBA 2K gibi oyunlar bulunuyor.

Zynga’nın oyun portföyünün de oldukça etkileyici göründüğünü belirtmek gerekiyor. Şirket özellikle Facebook üzerinde oynanan FarmVille gibi oyunlarıyla yeni bir kategorinin öncülüğünü yapmıştı. Popüler kelime oyunu Words with Friends’i de geliştiren Zynga, Snapchat’te de Among Us benzeri Revamp’ı oyuncularla buluşturmaya hazırlanıyor. Zynga, 2020 yılında da Türk oyun şirketi Peak Games’i satın almıştı.

Zynga CEO’su Frank Gibeau konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Zynga’nın mobil ve yeni nesil oyunlardaki uzmanlığı ile Take-Two’nun sınıfının en iyisi olan yeteneklerin ve fikri mülkiyetinin birleşmesi dünyayı oyunlarla bağlama misyonumuzda bize yardımcı olacak.”

Take-Two Interactive Zynga’ya 12.7 milyar dolar ödeyerek oyun sektöründeki en büyük satın almayı gerçekleştirmiş olacak. Bu anlaşma, Microsoft’un 7.5 milyar dolar karşılığında Bethesda’yı ve Tencent’in 8.57 milyar dolar karşılığında Supercell’i satın almasını açık bir farkla geride bırakıyor.

İLGİLİ HABERLER