Teknoloji

Sökümü yapılan iPhone 13 Pro’nun içinde neler olduğunu görün

iphone 13 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iFixit ekibi, Apple’ın yeni akıllı telefonlarının piyasaya çıkmasından hemen sonra alet çantasını alarak çalışmaya başladı. iPhone 13 Pro’nun söküm işlemine girişen ekibin ilk bulguları bu telefonun büyük bir pile sahip olduğunu ve bu yılki modellerde daha küçük çentiklere uyum sağlamak için bileşenlerin düzenlenme biçiminde bazı küçük dahili değişiklikler olduğunu gösteriyor.

iPhone 13 Pro’da pil değiştirme testleri yaptıktan sonra iFixit, testlerinin başarılı olduğunu saptadı, yine de bir uyarı bildirimi aldı. iFixit, L şeklindeki pilin iPhone 12 Pro Max’teki pilin yapısını yansıttığını belirtiyor. Site, “Bu hantal L’nin, iPhone 12 Pro’da (ve Pro olmayanlarda) bulunan 10.78 Wh pille karşılaştırıldığında beklenen biçimde 11.97 Wh’de çıktığını, ancak sektör standardı olan 12.54 Wh dikdörtgen pilin gerisinde kaldığını belirtiyor.

iphone 13 pro

iFixit, Apple’ın ahize hoparlörünü ekranın arkasından kasanın içine hareket ettirerek ekran çentiğini kısmen küçültebildiğini dile getiriyor. Bunun ahize hoparlörünü değiştirmeyi daha da zorlaştırdığını belirtiyor.

iPhone 13 Pro, iPhone 13 ve önceki bazı iPhone’larda olduğu gibi yapışkanla kapatılmış ve iFixit, ekranın nispeten kolay çıktığını söylüyor.

iphone 13 pro

iFixit’in iPhone 13 Pro söküm işlemlerinin ikinci bölümü yakında geliyor. Birinci bölümün tüm ayrıntılarına buradan göz atabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER