Teknoloji

Snapchat güncelleme ile yeni kayıt ve düzenleme özellikleri sunuyor

snapchat

Snapchat için yayınlanan son güncelleme, uygulama üzerinden görüntü kaydetmeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırıyor. Çoklu Snap Kaydetme adını taşıyan yeni özellik, art arda 6 tane 10 saniyelik klip kaydı yapmayı mümkün kılıyor. Kullanıcılar kayıt işlemi tamamlandıktan sonra çekilen görüntüleri değerlendirip en çok beğendiklerini hikayelerinde paylaşabiliyor veya cihazlarına kaydedebiliyor. Snapchat güncelleme ile kullanıcılarına “tint brush” (renk fırçası) adını taşıyan bir düzenleme aracı da sunuyor. Bu araç sayesinde fotoğraflarda görülen nesnelerin renginde düzenleme yapılabiliyor.

Yeni kayıt özelliğinden ilk olarak sadece iOS kullanıcıları faydalanabilecek. Renk fırçasını ise hem iOS hem de Android cihaz sahipleri kullanabilecek.

snapchat guncelleme renk fircasi

Çoklu Snap Kaydetme özelliğiyle Snapchat kullanıcılarının daha çok video kaydetmesi ve daha fazla paylaşım yapması amaçlanıyor.Renk fırçası ise küçük bir renk düzenleme aracı gibi görünse de, temelinde kuvvetli bir nesne tanıma teknolojisi barındırıyor. Photoshop’taki sihirli asa ve hızlı seçim araçlarını hatırlatan renk fırçası, sadece parmakları kullanarak renkler üzerinde özgürce oynanmasını mümkün kılıyor. Kullanıcılar uygulamak istedikleri rengi seçtikten ve uygulama alanını işaretledikten sonra renk fırçası kalan işlemi otomatik olarak gerçekleştiriyor.

Snapchat güncelleme ile sunduğu renk fırçasını videolara da getirebilir

Renk fırçası sürekli olarak kullanılabilecek bir araç olmasa da, Snap’in karmaşık fotoğraf ve video araçlarına yönelik çalışmalarının sürdüğünü göstermesi açısından önem taşıyor. Şirket filtreleri uygulama içinde kolaylıkla erişilebilir bir özellik hâline getirerek yeni bir dönem başlamıştı. Yapay zekâ konusunda giderek uzmanlaşan Snapchat’in renk fırçasını videolarda da gerçek zamanlı biçimde uygulanabilir hâle getirmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER