Teknoloji

Google Hire küçük işletmelere aradıkları elemanı daha kolay bulduruyor

google hire

Google Hire adını verdiği yeni bir aracı kullanıma sundu. Hire sayesinde işletmelere G Suite paketi dahilinde eleman arama imkanı sunuluyor.

Geçtiğimiz nisan ayında hakkında ilk ipuçları verilen Hire, iş verenlere, diğer rakip eleman arama araçları yerine, benzer Google yapımı uygulamaları kullanarak potansiyel iş adaylarını bulma imkanı veriliyor. Ne var ki, bu araç şu an için sadece ABD’de çalışıyor.

Hire, G Suite ile doğrudan eşzamanlı şekilde çalışıyor. İşletmelere adaylarla doğrudan Gmail üzerinden iletişim kurma, Google Takvim üzerinden mülakat için uygun zaman belirleme, Sheets üzerinden de potansiyel çalışanların istatistiklerini tutma fırsatı sağlıyor.

Küçük ve orta büyüklükteki işletmeleri hedefleyen Google Hire eleman arama ve bulma aracı, etkileyen ancak işi almaya hak kazanamayan adayların da kaydını tutmayı sağlıyor. Böylelikle iş verenler, bir başka pozisyonun açılması hâlinde “gümüş madalya” almaya hak kazanan adayların arasından kolaylıkla seçim yapma şansına da sahip olacak.

2015 yılında yapılmış bir araştırmaya göre, ABD’li şirketlerin bir iş pozisyonunu doldurması ortalama 52 gün sürüyor. Hire işe alım sürecini hızlandırmayı umsa da, iş başvuru takibi için hep profesyonel hem de kişisel Google hesaplarının kullanılması bu yılın başlarında çeşitli endişelerin artmasına neden olmuştu.

Hire’ı bir Google hesabıyla eşleştirmek sürecin en önemli parçası olma özelliğini taşıyor. TechRadar sitesinin belirttiğine göre, sadece işe başvuran adayın izin verdiği bilgiler, çevrim içi başvuru formunun bir parçası olarak iş veren tarafından görüntülenebilir olacak.

ABD’deki ilgili iş verenler Hire’a erişimi satın alabilecek veya ücretsiz denemek için talepte bulunabilecek. Her ne kadar büyük işletmeler de Google’ın yeni servisinden yararlanma imkanına sahip olsa da, Google Hire’ın şu an için sadece 1000’in altında çalışana sahip işletmelere açık olduğunu söylüyor.

Bu arada iş arayanlar için Google, ABD başta olmak üzere kullanıcılara arama sonuçları içinde eleman ilanları da göstermeye başladı.

İLGİLİ HABERLER