Teknoloji

Snapchat kullanıcıları için canlı konum paylaşımı özelliği

snapchat gerçek zamanlı konum paylaşma
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Snapchat kullanıcıları, arkadaşlarını takip etmenin yeni bir yoluna sahip olacak. Şirket cuma günü, örneğin arkadaşlar veya aile bireyleriyle bir buluşmaya veya eve giderken geçici bir arkadaşlık sistemi olarak kullanılması amaçlanan gerçek zamanlı konum paylaşımını kullanıma sunacağını duyurdu.

Bu özellik, iOS’taki Bul uygulamasına benziyor, kayıtlı olan ve birbirine konum takibi iznini veren kullanıcılar tam konumu görebilir ve paylaşabilirler. Snapchat ayarı, bireysel kullanıcılarla 15 dakika veya birkaç saat için etkinleştirilebilir ve yalnızca uygulamadaki ortak arkadaşlar arasında kullanılabilir. Snapchat, takip edilme veya sürekli konum paylaşma baskısı altında kalma riskini azaltmak için, kullanıcıların diğer tarafa bildirim göndermeden paylaşımı duraklatabileceğini söylüyor. Özellik varsayılan olarak kapalıdır ve tüm Snapchat arkadaşlarıyla gerçek zamanlı konum paylaşma seçeneği yoktur.

Ayarı etkinleştirmek için kullanıcılar bir arkadaşının profiline gider ve konum paylaşımının süresini seçer. Canlı konum paylaşımının durumu, o arkadaşla sohbet penceresinde görünür.

Bu yenilik, Snapchat için ilk gerçek zamanlı konum paylaşımı özelliği oluyor. Aslında kullanıcılar, arkadaşlarının uygulamayı en son kullandıklarında nerede olduklarını ayda 250 milyon Snapchat kullanıcısı tarafından kullanılan Snap Haritası üzerinde görmelerine izin verme seçeneğine sahiplerdi.

Bu yeni özellik için Snapchat, ABD’deki kampüslerde cinsel saldırıyı durdurmaya odaklanan, kâr amacı gütmeyen ulusal bir program olan It’s On Us ile ortaklaşa çalışıyor. Arkadaşlık sistemi özelliğine ek olarak, cuma gününden itibaren Snapchat, izinsiz takipçilere karşı farkındalık hakkında bir uygulama içi mesaj içerecek.

İLGİLİ HABERLER