Teknoloji

Slack CEO’sundan yeni özellikler için ipuçları

Slack microsoft dm

Popüler kurumsal haberleşme platformu Slack, önümüzdeki dönemde kullanıcılarına yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Bu özellikler arasında zamanlanmış mesajlar, Instagram tarzı hikayeler, kısa sesli ve görüntülü mesajlar bulunuyor.

The Verge sitesinin podcast’ine konuşan Slack’in CEO’su Stewart Butterfield, şirketin zamanlanmış mesajlar için gerekli API’ları yerleştirdiğini ve bu özelliğin bir noktada kullanıcılara sunulacağını belirtti. Butterfield, G Suite gibi rakiplerde bu özelliğin hâlihazırda mevcut olduğunu da hatırlattı.

Butterfield, Slack’in kullanıcıların “daha sonra geri dönmeyi isteyebilecekleri” şeylerin kaydını tutmasını kolaylaştıracak araçlar sunacağını da belirtti. Bu doğrultuda yukarıda bahsi geçen zamanlama özelliklerinin yanında kullanıcılara bildirimler üzerinde daha fazla kontrol imkanı sunulması da planlanıyor. Ancak bunun ne şekilde sağlanacağı konusunda henüz somut bir bilgi verilmiş değil.

Butterfield, Slack’in kanallara Instagram hikayelerini hatırlatan bir arayüz ekleyebileceğini de belirtti. Böylelikle ekiplerin geniş ölçekli proje güncellemeleri konusunda kısa mesajların sunduğundan daha farklı şekilde iletişim kurmalarının mümkün hâle gelmesi amaçlanıyor.

Şu aralar Zoom gibi görüntülü görüşme platformları önem kazansa da, Slack’in bu alana girmeye niyeti yok gibi görünüyor. Butterfield, şirketinin bunun yerine eş zamanlı olmayan video ve sesli iletişim çözümlerine odaklanacağını dile getirdi. Bu yaklaşım çerçevesinde iMessage ve WhatsApp gibi servislerde bulunan yazılı ve görüntülü mesaj özelliklerinin Slack’e eklenmesi planlanıyor.

Butterfield tarafından dile getirilen bu özelliklerin hangilerinin Slack kullanıcılarıyla buluşacağı ve bunun ne zaman gerçekleşeceği konusunda bir şey söylemek pek kolay değil. Ancak zamanlanmış mesajlar konusunda verilen bilgiler, bu özelliğin gelişinin çok uzak olmadığını gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER