Teknoloji

Güvenlik sorunları Zoom’un hızını kesmiyor

zoom güvenlik çift aşamalı doğrulama

Son zamanların popüler video görüşme uygulaması Zoom, sık sık güvenlik ve gizlilik sorunlarıyla gündeme geliyor. Ancak bu durum, Zoom’un yeni kullanıcılar kazanmasını engellememiş gibi görünüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, uygulamanın günlük kullanıcı sayısı 300 milyona ulaştı. Bu sayı, nisan ayının başında 200 milyon seviyesindeydi. Zoom’un aralık ayındaki günlük kullanıcı sayısının 10 milyon olduğunu düşününce yaşanan değişim daha iyi anlaşılıyor.

Zoom’un bu sayıyı hesaplama yönteminin düşünülenden farklı olduğunu belirtmekte fayda var. Günlük toplantı katılımcı sayısını dikkaten alan şirket, bir kişi gün içinde beş toplantıya katıldıysa o kişiyi beş defa sayıyor. Ancak aynı blog yazısında “günlük kullanıcı sayısı 300 milyondan fazla” ve “bu zor zamanda Zoom’u 300 milyondan fazla kişi kullanıyor” şeklinde ifadelerin bulunması da dikkat çekiyor.

Hangi açıdan bakılırsa bakılsın, son zamanlarda gündeme gelen gizlilik ve güvenlik endişelerine rağmen, Zoom’u giderek daha fazla kişi kullanıyor. Şirket bir süre önce 90 gün boyunca yeni özellik sunmayacağını, bunun yerine tüm gizlilik ve güvenlik sorunlarını çözmeye odaklanacağını açıklamıştı. Bu çözümlerden bazılarını getiren Zoom 5.0 da bu hafta itibarıyla yayınlanmış durumda. Zoom 5.0 gelişmiş şifreleme ve toplantıların yönetimini kolaylaştıran yeni ikon gibi yenilikler sunuyor.

Zoom tüm güvenlik ve gizlilik endişelerine rağmen, hız kesmeden büyümeyi sürdürecek gibi görünüyor. İngiliz parlamentosu bile oturumlarda Zoom teknolojisini kullanıyor. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle sadece 50 kişinin parlamento salonunda fiziksel olarak bulunmasına izin verilirken, parlamentonun 120 üyesi oturuma Zoom üzerinden bağlanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER