Teknoloji

Slack Android uygulamasını kullananlara şifre uyarısı

slack salesforce

Slack Android uygulamasını kullananlara şirketten önemli bir uyarı yapıldı. Kullanıcılara gönderilen e-postada, 21 Aralık-21 Ocak tarihleri arasında uygulamanın kullanıcı bilgilerini düz bir metin olarak sakladığı belirtildi. Bu da teorik olarak telefondaki diğer uygulamaların söz konusu bilgilere erişebileceği anlamına geliyor.

Slack’ten kullanıcılara gönderilen e-postada, uygulamanın en yeni versiyonunun Play Store’dan indirilmesi ve daha sonra da şifre değişikliği yapılması önerildi. Slack’in gönderdiği e-postada, kullanıcılara hızlı şekilde şifre değiştirmelerine yardımcı olacak bir bağlantı da sunuluyor. Bunun dışında Slack’in komutlarını kullanarak masaüstünden şifre sıfırlaması yapmak da mümkün.

Masaüstünden şifre değiştirmek isteyenlerin önce slack.com üzerinden servise giriş yapması gerekiyor. Ardından sağ üst köşedeki kullanıcı resmine tıklatıp “Profili Görüntüle” seçeneğine gidiliyor. Buradan da “Daha” butonu üzerinden hesap ayarlarına gidiliyor. Söz konusu ekran üzerinden şifre değişikliği yapılıyor. Single Sign-On sistemini kullanan şirketler için böyle bir imkan söz konusu değil.

Slack Android uygulamasını kullananların Slack’le aynı şifreleri tercih ettikleri platformlarda da şifre değişikliği yapmalarında fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER