Teknoloji

Samsung Z Fold 3 için S Pen desteğini ve yeni Note telefonunun gelmeyeceğini doğruladı

samsung unpacked 11 ağustos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un 11 Ağustos’taki Unpacked etkinliğinde pek fazla sürpriz beklenmiyor. Sızıntılar, Galaxy Z Fold 3, Galaxy Z Flip 3, birkaç yeni Galaxy akıllı saat ve yeni Galaxy Buds 2’yi zaten ortaya çıkarmıştı. Son olarak Samsung mobil başkanı TM Roh bazı haberleri doğrulayan, beklentileri ortaya koyan ve bazı ek ayrıntılara ilişkin ipuçları veren açıklamalar yaptı. Roh, katlanabilir ekranlar için geliştirilmiş dayanıklılık ve ekran kalemi desteğinin sözünü veriyor. Aynı zamanda Samsung’un bu sefer yeni bir Note telefonu piyasaya sürmeyeceğini doğruluyor.

Aslında yukarıda yer alan Unpacked davetiyesi hayal gücüne fazla bir şey bırakmamış olsa da, Roh bu yıl yeni katlanabilir telefonların geleceğini söylüyor: “Üçüncü nesil katlanabilir cihazlarımız, şaşırtıcı derecede yeni çoklu görev yetenekleri ve gelişmiş dayanıklılık sağlayacak.”

Roh’un vurguladığı temel nokta “gelişmiş dayanıklılık” oluyor. Z Flip 3’e ile ilgili olarak görüş bildirirken de vurguladığı gibi, bu telefon  “daha dayanıklı, daha güçlü malzemelerle donanmış daha da rafine bir stile” sahip olacak.

Samsung’un katlanır telefonlarının birbirini izleyen her versiyonu, iptal edilen ilk ürünün tamamen başarısız olmasından başlayarak; yeniden düzenlenmiş ve iyileştirilmiş plastik bir ekrana ve son olarak “Ultra İnce Cam”a kadar ekran dayanıklılığını artırdı. Samsung’un şimdi dayanıklılığı daha da artırmak için tam olarak ne yaptığı henüz belli değil, ancak iyileştirme kaydedilecek alanın bulunduğu anlaşılıyor.

Yakın zamanda gördüğümüz bir sızıntı, iki katlanabilir telefonun IPX8 su direncine sahip olabileceğini gösteriyor. Bu da dayanıklılık hikayesinin bir parçası olabilir.

Dayanıklılık, katlanabilir telefonlar için önemli bir özelliktir, ancak Roh’un kalem desteğine sahip olacağını onaylaması, yakında beklenen Z Fold 3 için dayanıklılığın daha da önemli olmasına neden olacaktır. Bununla birlikte Roh, Samsung’un “özel olarak katlanabilir telefonlar için tasarlanmış ilk S Pen’i” duyuracağını belirtti. Bu nedenle Z Fold 3’ün ekranı Galaxy S21 Ultra için tasarlanmış mevcut S Pen’lerle çalışmayabilir.

91mobiles tarafından yakın zamanda paylaşılan bir sızıntı Galaxy Z Fold 3 için, menteşenin tam ortasına yerleştirilmiş, yeni S Pen’i muhafaza etmek için özel bir yuvaya sahip olacak bir kılıfın çıkacağını gösteriyor.

Bu yıl yeni bir Galaxy Note telefonu olmayacak

Ayrıca Roh, başka bir beklentiyi daha kesinleştirdi. Bu yıl yeni bir Galaxy Note telefonu görmeyeceğiz. Roh, “Bu sefer yeni bir Galaxy Note’u ortaya çıkarmak yerine, sevilen Note özelliklerini daha fazla Samsung Galaxy cihazına doğru genişleteceğiz.” diye yazdı.

Samsung, bu yılın mart ayında, bir kazanç raporu toplantısında “bir yılda iki amiral gemisi modeli ortaya çıkarmanın bir yük olabileceğini” söylediğinde, bu yıl bir Note modeli çıkarmayı atlayabileceğini ima etmişti. Bu muhtemelen devam eden çip sıkıntısıyla da ilgildir, ancak genel olarak Note ile ilgili başka soru işaretleri de var. Artık normal Samsung Galaxy S21 serisinin ekran kalemi desteği olduğuna göre, bir Note telefonu satın almanın tek yararı, kalemi saklamak için bir yere sahip olmak gibi görünüyor. Her şeye rağmen, Samsung’un gelecekte Galaxy Note cihazları üretmeye devam edip etmeyeceği cevabı verilmemiş bir soru olmayı sürdürüyor.

Son olarak Roh’un blog yazısı, Z Fold 3’te çoklu görev için daha iyi destek anlamına gelebileceğine dair bir ipucu ile birlikte “Google ve Microsoft gibi güvenilir endüstri liderleriyle yapılan işbirliklerine” dair bazı göndermeler de içeriyor.

Belki de Samsung, Google ve Microsoft’un Android’de çoklu görev deneyiminin çalışma biçimini normalleştirmek için birlikte çalışıyor olabilir. Katlanabilir telefonlar ortaya çıkmaya başladığından beri, ufalanma sorunu onların peşini bırakmadı. Hem Samsung hem de Microsoft, ekranlarında farklı pencerelerin nasıl organize edileceği ve yönetileceği konusunda farklı deneyimler sunuyor. Google, Android’e düzenli olarak katlanabilir ekran destekli özellikleri eklese de, farklı üreticilerin telefonlarının aynı şekilde çalışmasını sağlama konusunda güçlü bir pozisyonda bulunmuyor.

Son olarak Roh, Samsung’un yeni Wear OS 3 akıllı saat platformunda Google ile iş birliğine işaret etti. Samsung’un saatlerini Galaxy yazılım ekosistemiyle entegre etmeye devam edeceğini doğrulayarak hem Samsung Health’in hem de SmartThings’in saatte var olmaya devam edeceğini belirtti.

Samsung’un 11 Ağustos Unpacked etkinliği internet üzerinden yayınlanacak ve Türkiye saatiyle 17.00’de başlayacak. Detayları en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER