Manşetler

Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 için Unpacked etkinliği duyuruldu

samsung unpacked 11 ağustos
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, bir sonraki Unpacked ürün etkinliğini ne zaman düzenleyeceğini resmen duyurdu. 11 Ağustos saat 18.00’de başlayacak olan etkinlikte, her ikisi hakkında zaten epeyce detayın sızdırıldığı Galaxy Z Fold 3 ve Galaxy Z Flip 3 modellerinin duyurulması bekleniyor. Samsung, davetiyesine hızlı bir bakış attığımızda her iki cihazın da ana hatlarını görebiliyoruz.

Ayrıca Samsung’un mayıs ayında Google I/O’da duyurulan birleştirilmiş Wear platformunu ilk kez kullanacak olan yeni Galaxy saatlerini de duyurması bekleniyor. Samsung, etkinliği yine sanal olarak web sitesinde düzenliyor ve canlı yayınla ilgili daha fazla ayrıntıyı burada yayınlamayı vadediyor.

Evan Blass tarafından sızdırılan görüntülere göre Galaxy Z Fold 3, katlanır telefonun mevcut versiyonuna çok benziyor. Görünüşe göre en büyük yenilik, Samsung’un S Pen kalemi ile uyumluluk olacak. Samsung, çok uzun bir süredir Fold serisine ekran kalemi desteğini ekleyeceğinin işaretlerini veriyordu.

galaxy z fold 3

Galaxy Z Flip 3’e gelince, en büyük yenilik Samsung’un çok küçük olan dış ekranı biraz daha büyük olan, ama yine de oldukça küçük görünen bir ekranla değiştirmesi olacaktır.

Samsung, katlanabilir ekranlar için plastik bir tabakanın altında “Ultra ince cam” kullanmaya geçtiğinden beri bu cihazlarında dayanıklılık konusunda daha iyi bir iş çıkarıyor. Ancak ekranlar hâlâ normal akıllı telefon ekranlarından çok daha kırılgan. Samsung, kullanıcıları Z Fold 3’ün ekranını bir kalemle kullanmaya teşvik etmek istiyorsa, bu katlanır ekranın daha dayanıklı hale gelmesi gerekiyor.

Yeni Galaxy akıllı saatlerinin, katlanabilir telefonlara göre daha kapsamlı güncellemeler alması muhtemel görünüyor. Bunun nedeni, beş yıldan fazla bir süre içinde Google’ın Wear işletim sistemini çalıştıran ilk Samsung akıllı saatlerini görecek olmamızdır. Samsung, akıllı saatlerinde Google’ın Wear OS işletim sistemine göre avantajları olan, ancak kullanmaya değer bir uygulama arşivine sahip olmayan kendi Tizen tabanlı işletim sistemini kullanıyordu. Artık iki işletim sistemi bir araya geldiğine göre, yakında çıkacak olan bu Samsung akıllı saati, yeni Wear işletim sisteminin gerçekte ne işe yaradığına dair ilk gerçek bakış imkanımız olacak.

Hem döner çerçeveli bir Samsung Galaxy Watch 4 hem de birden fazla renk seçeneğine sahip olan Samsung Galaxy Watch Active 4 modelini görmeyi bekliyoruz. Bu arada Samsung Galaxy Buds kulaklık serisine yeni bir üye de beklentiler arasında yer alıyor. Bu beklentilerin ne kadarının gerçeğe dönüşeceğini Samsung’un 11 Ağustos’taki canlı yayınıyla birlikte göreceğiz.

İLGİLİ HABERLER