Teknoloji

Samsung’un mobil cihaz birimi katlanabilir ekran üretmeyi planlıyor

samsung galaxy z flip mobil

Büyük bir şirketler topluluğu olan Samsung‘un bünyesinde farklı iştirakler yer alıyor. Bu iştiraklerden biri, mobil cihazları da çatısı altında barındıran Samsung Electronics. Bir diğeri ise akıllı telefon, televizyon ve monitörlerde kullanılan ekran panellerini üreten Samsung Display.

Güney Kore kaynaklı haberlere göre, Samsung Electronics kendi katlanabilir panelini geliştirmeyi planlıyor. Bunun için Samsung Display’den yardım almayacak olan şirket, böylelikle maliyeti azaltmayı ve katlanabilir ekranlı cihazları daha ekonomik kılmayı hedefliyor.

ETNews’in haberinde, Samsung’un mobil biriminin şimdiden çok sayıda katlanabilir cam üreticisiyle temasa geçtiği belirtiliyor. Şirketin böylelikle rekabeti artırmayı ve teknolojinin gelişmesiyle birlikte fiyatın aşağıya inmesini hedeflediği konuşuluyor.

Samsung şimdiye kadar iki katlanabilir ekranlı telefon çıkardı. Bunların ilki olan Galaxy Fold‘un çıkış sürecindeki sancılar telefonun beklenen etkiyi yapmasına engel olmuştu. Daha farklı bir tasarıma sahip olan Galaxy Z Flip ise Samsung’u daha memnun eden bir performans sergiliyor.

Şirket içi rekabet ortamının oluşturulmasında Samsung Display tarafındaki çalışanların yükünü hafifletme isteğinin de etkili olduğu söyleniyor. Samsung, katlanabilir ekran geliştirme sürecinde mobil ekibine sorumluluk vererek tasarım ve dayanıklılık konusunda daha kapsayıcı bir deneyim de sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER