İncelemelerManşetler

Samsung Galaxy Z Flip İncelemesi

galaxy z flip inceleme 3 lite

Katlanabilir ekranlar son iki yılın en çok konuşulan teknolojik yeniliklerinden bir tanesi. Üreticiler ise hâlâ bu ekranların en iyi hangi biçimde işe yaradıklarını test etmekle meşgul durumda. Samsung da bu üreticilerden bir tanesi ve geçen yılki yaklaşımından farklı bir ürünle karşımızda bulunuyor. Şubat ayında tanıtılan ve geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de satışa sunulan Galaxy Z Flip, normal boyutlarda bir akıllı telefon isteyip cebinde veya çantasında bunu daha rahat taşımayı arzulayanları hedefliyor. İkiye katlandığında daha küçük bir cihaz formunu alan bu katlanabilir telefon iki gün boyunca elimizde kaldı. Detaylı inceleme için yeterli süremiz olmasa da; Samsung Galaxy Z Flip’i tanımak, güçlü yanlarını görmek ve yeteneklerini görmek, kullanışlı olup olmadığı konusunda fikir edinmek için iki gün boyunca onu yoğun şekilde kullandık. Galaxy Z Flip inceleme yazısı ve videosunda izlenimlerimizi bulabilirsiniz.

Galaxy Z Flip inceleme: Ekran

Samsung’un katlanabilir telefonun en önemli noktası ekranı, bu nedenle ayrı bir başlıkta, ilk önce bunu detaylandırmakta fayda var. Galaxy Z Flip’in katlanabilir ekranı Dynamic AMOLED teknolojisine sahip, 6.7 inçlik köşeden köşeye uzunluğa sahip. Ekran 1080 x 2636 piksel çözünürlüğe, 425 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Samsung’un ekran konusundaki deneyimi malum, şirketin AMOLED ekranları parlaklık, renk canlılığı ve kontrast açısından çok iyi seviyelerde. Bunun yansımalarını Galaxy Z Flip’te de görüyoruz. Full HD+ çözünürlük de yeterli, keskinlik ve netlik konusunda da herhangi bir sıkıntı yaşamadığımızı söyleyebiliriz.

Z Flip’in ekranı 22:9 gibi, akıllı telefonlarda pek görmediğimiz bir görüntü oranına sahip. Bu durumda 16:9 videolarda kenarlarda epey kalın siyah çubuklar kalıyor. YouTube videolarını tamamen ekrana yayabilirsiniz, ancak bu durumda da altta ve üstte dikkate değer alan kayıpları olacaktır. Netflix’te ise görüntü ekrana tam olarak yayılmıyor, selfie kamerasının bitiş çizgisi sınır olarak kabul ediliyor. Oyunlarda 22:9 görüntü oranının o kadar sıkıntı yaratmadığını söyleyebiliriz.

Samsung’un ilk kez Note 10’da kullandığı delikli ekran yaklaşımını Z Flip’e de taşıdığını görüyoruz. Yani, ekranın üstünde, ortalanmış bir delik ve burada da selfie kamerası bulunuyor. Bu delik çok büyük değil, doğal olarak tam ekranda kullanımda fazla bir sıkıntı yaratmıyor, görselliği bozmuyor.

galaxy z flip inceleme

Galaxy Z Flip’in katlanabilir ekranının altı çizilen özelliği ince cam tabakaya sahip olmasıydı. Şimdiye kadar gördüğümüz katlanabilir telefonlarda plastik ekran kullanılıyordu. Bu durum doğal, çünkü camı kolay kolay bükemezsiniz. Samsung ise Z Flip’te yenilikçi bir yaklaşım sergilemiş. Yine de, bu ultra ince camın normal akıllı telefonlarda gördüğümüz sağlam camlardan olmadığını söylememiz gerekiyor.

Z Flip’in ekranı gerçekten de bir cam ekran kullanıyormuş hissi yaratıyor. Geçen yıl deneyimleme fırsatını bulduğumuz Galaxy Fold’un katlanabilir ekranına göre daha sert bir yüzeyi var. Bununla birlikte, Z Flip’in ekranını da bir plastik tabaka kaplıyor. Yani kullanıcının ekranla etkileşime girdiği yüzey plastik. Bu plastik yüzey çizilmelere ve darbelere karşı biraz hassas. Zaten Samsung, telefonun ilk kurulumu esnasında ekrana özenle yaklaşmanız gerektiğini söylüyor, fazla kuvvet uygulamamanızı tavsiye ediyor.

Ekran dışında menteşe yapısında da dikkate değer yenilikler var. Geçen yıl Galaxy Fold’un orijinal versiyonu nedeniyle başı epey ağrıyan Samsung, yeni telefonda yepyeni bir menteşe tasarımı geliştirmiş. Menteşe başlarındaki kapaklar içeri yabancı parça veya toz kaçmasını engelliyor. Cihaz kapatıldığında arka taraf da üzerinde Samsung yazan bir kapakla tamamen kapanıyor. İçte de fiber kıllar kullanılmış, böylelikle içeri bir maddenin kaçması durumunda bile bunun daha da içeri girmesi, ekrana nüfuz etmesi önleniyor. Tabii ki, ekran plastik bir yüzeye sahip olduğu için tozu çekme konusunda da epey istekli görünüyor. Menteşenin kenar bölgelerinde ufak tefek toz parçacıkları görürseniz, bunları elinizle gidermek yerine hafifçe üfleyin.

Katlanabilir telefonların en sevilmeyen, ancak kaçınılmaz gerçeklerinden bir tanesi de ekranın ortasında görünen kırışıklık. Galaxy Z Flip’in ekranında da böyle bir kırışıklık mevcut. Ancak telefonu normal şekilde karşınızda tutup kullanırken ya da bir şey izlerken, bu kırışıklığın fark edilebilirliği minimuma iniyor. Yani, normal bir akıllı telefondaki his yakalanıyor. Öte yandan menteşenin bulunduğu bölümdeki girinti ve çıkıntı çok fazla değil, yani nispeten pürüzsüz bir geçiş var. Parmağımızı menteşe üzerinde gezdirdiğimizde bunu görüyoruz ve hatta bunu yapmak hoşumuza bile gitti. Tabii ki, uzun kullanım sonunda altında menteşenin bulunduğu katlama yüzeyi ne durumda olur, orası tartışılır.

galaxy z flip inceleme

Katlanabilir ekranın etrafını nispeten kalın bir çerçeve sarıyor. Üstelik bu çerçeve ekrana göre hafif yükseltilmiş durumda. Ekran hareketlerini kullanırken bu kalın çerçevenin herhangi bir sıkıntı çıkarmadığını görüyoruz. Öte yandan altta kalan köşelere birer küçük tampon yerleştirilmiş. Böylelikle telefonu kapattığınızda çerçevenin birbirine çarpması ve aşınması önlenmiş.

Galaxy Z Flip’i kapattığınızda arada küçük de olsa bir boşluk var. Bu durum genel olarak rahatsız edici değil. Ancak cebinizde veya çantanızda taşırken araya küçük parçalar girebilir ve bunlar da ekrana zarar verebilir. Bu nedenle telefonu taşıdığınız yerde küçük toz parçacıkları, pamukçuk, vs. partiküllerin olmamasına dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Bu arada katlanabilir telefonun dış tarafında ikinci bir ekran bulunuyor. Kameranın yanına yerleştirilmiş olan bu ekran genellikle saat, tarih, pil durumu gibi bilgilerin gösterilmesi için kullanılıyor. Parmağınızı iki kez tıklatarak ekranı uyandırabilirsiniz. Sürekli açık kalması için gerekli ayarı bulamadık. Aynı zamanda özelleştirme imkanı sağlayacak ayarlar için de aynı durum geçerli. Telefon geldiğinde arayan kişinin gösterimi, şarj aletine bağladığınızda şarj seviyesinin görüntülenmesi gibi işlerde de 1.1 inç, 112 x 300 piksel çözünürlüklü ekran kullanılıyor.

Dıştaki küçük ekran fotoğraf çekerken işe yarıyor. Z Flip kapalı durumdayken yandaki güç düğmesine iki kez basarak kamerayı açabilir ve bu küçük ekranı vizör gibi kullanarak hızlıca selfie çekebilirsiniz. Ya da telefon açık hâldeyken fotoğraf çekmek istediğinize, bu ikinci ekranı etkinleştirebilir ve fotoğrafını çektiğiniz kişi veya kişilerin burada kendilerini görmesini sağlayabilirsiniz.

Galaxy Z Flip inceleme: Tasarım

Galaxy Z Flip de cam ve metal birleşimi bir akıllı telefon. Önde yer alan katlanabilir ekranın üstünü plastik bir katmanın çevrelediğini söylemiştik. Kenarları metalden yapılmış bir iskelet sarıyor. Arkada ise iki cam plaka var. Bu iki cam plaka ana iskelete bağlı, bu ana iskelet de birbirine menteşeyle bağlanıyor.

Katlanabilir yapıya sahip olsa da, Galaxy Z Flip yeteri kadar sağlam bir telefon ve bu hissi veriyor. Telefonu açık biçimde kullanırken sunduğu sağlamlık hissinin normal bir akıllı telefondan çok farkı bulunmuyor. Yine de, telefonu kullanırken çok fazla baskı uygulamamanızı tavsiye ederiz, ne de olsa kırılgan bir menteşe yapısı var ve telefonu iki parçaya ayırmanız söz konusu olabilir.

Öte yandan üst sınıf telefonlarda standart bir özellik hâlini alan suya ve toza dayanıklılık bu telefonda bulunmuyor. Galaxy Z Flip sahiplerinin telefonlarını yağmurda veya yazın deniz ve havuz kenarında kullanırken dikkatli olmalarında fayda var.

Telefonun açık durumdayken boyutları 167.3 x 73.6 x 7.2 mm. İnce ve uzun yapıda bir telefon, kalınlığı ise makul. Ekranın boyu uzun olduğu için tek elle kullanırken üst noktalara erişmek kolay değil. Telefon katlandığında 87.4 x 73.6 x 17.3 mm. boyutlarında bir blok hâlini alıyor. Bu hâliyle çantada daha az yer tutabilir, cebe de daha rahat sığabilir. Ne var ki bize göre, Galaxy Z Flip’i cepte taşımak, normal bir telefonu cepte taşımaya göre, daha düşük bir rahatlık sunuyor. Kalınlık cepte rahat taşıma konusunda dezavantaj oluşturuyor. Tabii ki, bu noktada alışkanlıklar söz konusu. Katlanabilir telefonun biçimine alıştıktan sonra herhangi bir sıkıntı çekmeyebilirsiniz.

Galaxy Z Flip’in kenarlarına yerleştirilmiş güçlü mıknatıslar telefonun ekranının sıkıca kapanmasını sağlıyor. Tabii ki, bu durum cihazı açarken biraz zorlanmanıza da neden oluyor. Tek elle kapağı açmak biraz zahmetli, üstelik kuvvet uygularken, varsa tırnağınızın ekrana temas ederek ona zarar vermesi de söz konusu olabilir. Bu nedenle Galaxy Z Flip’in kapağını kullanırken iki elinizi kullanmanız daha iyi olacaktır.

Galaxy Z Flip’in menteşe yapısı cihazın kapağının farklı konumlarda durmasına izin veriyor. Bu sayede telefonu farklı kullanım senaryolarında daha rahat yönetmek mümkün oluyor. Örneğin, selfie fotoğraf çekerken telefonu 135 derecelik bir açıyla açıp masaya koyabilir ve işinizi rahatça yapabilirsiniz. Ya da kapağı 90 derece açarak bir masaya koyabilir ve arka kameralarla hızlı çekim yapabilirsiniz.

Z Flip’in kenarında üst plakasında sağ kenara ses tuşları ve güç butonu yerleştirilmiş. Güç butonunda parmak izi okuyucusu mevcut. Alt kenarda USB-C portu, mikrofon ve hoparlör var. Nano SIM kart yuvası ise solda, üste doğru konumlandırılmış. Üstte de ikinci bir mikrofon var. Ana ekranın üst kısmında, çerçeve üstüne ahize hoparlörü bulunuyor. Arka tarafta iki adet kamera, yatay biçimde, hafif çıkıntı yapan bir modülde sıralanmış. Bunların yanında flaş var. Flaşın yanında da ikinci ekranı görüyoruz. Galaxy Z Flip’in siyah ve mor olmak üzere iki renk seçeneği ülkemizde satılıyor. Siyah biraz daha klasik, mor ise daha fazla dikkat çekecektir.

Galaxy Z Flip inceleme: Performans ve Pil

İçerideki donanım bileşenleri açısından Galaxy Z Flip en son noktada değil, ancak bir amiral gemisi telefon seviyesinde olduğu söylenebilir. İçeride Snapdragon 855 Plus işlemci, 8 GB RAM ve 256 GB dahili hafıza bulunuyor. MicroSD kart yuvası yok, ancak dahili kapasite sizin için fazlasıyla yeterli olacaktır.

Galaxy Z Flip bir amiral gemisi telefondan beklediğimiz performansı sunuyor. Telefon akıcı, kullanıcı arayüzünde hızlı şekilde gezinmek mümkün. Uygulamalar bekletmeden açılıyor, aynı durum oyunlar için de geçerli. Oyunları yüksek grafik ayarlarında akıcı bir şekilde oynayabilirsiniz. Ne var ki, telefon biraz çabuk ısınıyor. YouTube’da video izlerken ya da oyun oynarken, ya da telefonu belirli bir süre belli bir iş için kullandıktan sonra, özellikle işlemcinin bulunduğu üst kısımda dikkate değer bir ısınma hissedeceksiniz. Bu, oyun oynarken belirli bir süre sonra rahatsızlık yaratabilir. Samsung’un bu ısınma konusuna el atmasında fayda var.

Telefonun alt kenarında tek bir hoparlör mevcut. Bu hoparlörün ses çıkışı ve kalitesi iyi seviyede. Netflix’te veya YouTube’da izlerken çok rahatsız olmadık, bir kulaklık takma veya bir Bluetooth hoparlör kullanma ihtiyacı hissetmedik. Tıpkı Galaxy S20 serisindeki gibi, bu telefonun kutusundan da AKG kulaklıklar çıkıyor. USB-C uçlu kulaklıklar gayet tatmin edici bir ses çıkışı sunuyor. Dolby Atmos desteği de var. Kullanmadan önce ses ayarlarında ekolayzır ve diğer ayarları yapmanızı tavsiye ederiz. Ahize hoparlörünün sunduğu ses kalitesi de tatmin edici seviyede bulunuyor.

Galaxy Z Flip’te 3300 mAh kapasiteli pil var. Amiral gemisi telefonlarda 4000 mAh ve üstü seviyede pilleri görmeye alıştık. Bu nedenle Z Flip’in pil kapasitesi ortalamanın biraz altında. Sunduğu performansa baktığımızda ise normal yoğunluklu bir kullanımda sabahtan akşama bir günü çıkarabileceğini görüyoruz. Ancak işiniz gereği telefonu yoğun biçimde kullanırsanız ya da bir şeyler izleme ya da oyun oynamayı aşırıya kaçırırsanız, gün içinde ikinci kez şarj etmeniz gerekebilir. Telefon tam ekran parlaklığında aralıksız şekilde, yaklaşık 5-6 saatlik bir Netflix ya da YouTube’da video izleme imkanı sunacaktır. Bunu da bir not olarak belirtelim.

Kutudan 15W’lık bir şarj adaptörü çıkıyor. Galaxy S20 serisindeki kadar hızlı bir şarj imkanı yok. Yine de, Galaxy Z Flip’i kendi şarj aksesuarıyla nispeten hızlı şekilde şarj etmek mümkün. Yarım saati biraz aşan sürede telefonun pilinin yüzde 50’si doluyor. Tam doluluğa ulaşması ise yaklaşık bir buçuk ila iki saat arasını buluyor. Bu test sırasında telefonun kapalı olduğunu belirtelim. Telefonun açık olması durumunda süreler biraz daha artacaktır.

Galaxy Z Flip kablosuz şarj desteğine sahip. Qi kablosuz şarj protokolünü destekleyen bir cihazla şarj edebilirsiniz. Ancak kablosuz şarj işlemi doğal olarak yavaş. Genellikle Galaxy Z Flip’i geceden sabaha şarj etmek isterseniz böyle bir aksesuardan yararlanmanız pratiklik sağlayacaktır.

Galaxy Z Flip inceleme: Yazılım

Android 10 ile yüklü olarak gelen Galaxy Z Flip, Samsung’un 2020 model telefonlarında yüklü olarak gelen One UI 2 kullanıcı arayüzünü barındırıyor. Şık görünen uygulama ikonları, sayfalı yapıdaki uygulama menüsü, uygulamaları ve oyunları kolay şekilde bulma imkanı One UI 2’nin dikkat çeken başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Samsung, bu yılki ilk amiral gemisi telefonlarında Bixby Home ekranının yerine Samsung Daily olarak adlandırılan bir ekranı sunuyor. Ana ekranın en solundaki panelde bulunan bu sayfada hava durumu, haberleri, Spotify ve Netflix’ten içerik tavsiyeleri var. Kullanışlı bir alan, ancak istemezseniz kapatabilirsiniz.

Diğer Samsung telefonlarında da gördüğümüz, ancak pek kullanmadığımız kenar çekmecesi Galaxy Z Flip’te biraz daha farklı işlev görüyor. Ekranın sağında buluna çekmeceyi çektiğinizde en çok kullandığınız uygulamaları göreceksiniz. Bu çubuğun en altındaki menü simgesine tıkladığınızda ise çoklu görev uygulamaları menüsü çıkacak ve buradan istediğiniz uygulamayı ekrandaki bir başka uygulamayla açabileceksiniz. Galaxy Z Flip’in katlanabilir ekranı sayesinde cihaz farklı biçimlere sokmak, bu nedenle farklı bir çoklu görev deneyimi yaşamak mümkün. Burada farklı kullanım senaryoları geliştirmek sizin yaratıcılığınıza kalmış.

Game Launcher bölümü de dikkat çeken uygulamalardan bir tanesi. Telefona yüklediğiniz tüm oyunları otomatik olarak buraya ekleyebilirsiniz. Her bir oyunu toplamda ne kadar süre boyunca oynadığınız, oyunla ilgili YouTube videoları ve bunun gibi ayarlar Game Launcher’da bulunuyor. Aynı zamanda oyun performansını artıran Game Booster ayarlarına da buradan erişebilirsiniz.

Samsung Galaxy Z Flip’te çeşitli Samsung uygulamaları ve Microsoft uygulamaları mevcut. Galaxy Z Flip’e özel olarak, uzaktan hizmet imkanı sunan Smart Tutor uygulaması da var. Google uygulamaları da yüklü olarak geliyor. Aynı zamanda Spotify, Netflix ve Facebook da yüklü olarak gelen uygulamalar arasında. İşin güzel tarafı, ilk kurulum esnasında bu uygulamaları yüklemek isteyip istemediğiniz size soruluyor. Uygulama mağazası tarafında ise hem Google Play hem de Samsung’un kendi mağazası Galaxy Store var.

Biyometrik doğrulama tarafına baktığımızda, kenara yerleştirilmiş parmak izi okuyucusunu görüyoruz. Güç butonu ile entegre edilmiş bu birimin kullanımı biraz zahmetli. Telefonun kapağını kaldırdığınızda parmak izi okuyucusuna erişmek için telefonu avuç içinizde yeniden hareket ettirmeli ve parmağınızı temas edecek noktaya getirmelisiniz. Parmak izi okuyucusu hızlı, ancak isabet oranı idealin biraz altında kalıyor. Neyse ki, yüz tanımayı da kullanabilirsiniz. Güvenlikten biraz ödün verseniz de, daha rahat edeceğiniz bir gerçek.

Galaxy Z Flip inceleme: Kamera

Galaxy Z Flip’te toplam üç tane kamera var. Arkada iki tane kamera var. Bunların ikisi de 12 megapiksel çözünürlüğe sahip. Ana kamera f/1.8 diyafram, optik görüntü sabitleme gibi özelliklere sahip. Ultra geniş açılı kamera ise f/2.2 diyafram değeriyle geliyor. LED flaş, panorama, HDR gibi kamera özellikleri de mevcut durumda.

Katlanabilir yapısı sayesinde Galaxy Z Flip kapalı durumdayken bu ana kamera sistemini selfie çekmek için de kullanabilirsiniz. Kamera uygulamasına baktığımızda Samsung’un 2020 model tasarımını ve araçlarını görüyoruz. İki farklı kamerayı kullanarak farklı şekillerde çekimler yapan Tek Çekim modu burada da mevcut. Bunun dışında Canlı Odak ve Canlı Odak video gibi modlar da sunuluyor.

Galaxy Z Flip ile çektiğimiz fotoğrafları genel olarak başarılı bulduk. Aydınlık ortamlarda çekilen fotoğraflarda parlaklık ve canlılık memnun edici seviyelerde. Bir Samsung klasiği, yine sıcak tonlara kaçan renkler var ki, sosyal medya paylaştığınız fotoğraflar bu sayede iyi beğeni toplayabilir. HDR performansı başarılı, aynı zamanda makro çekimlerde de iyi iş çıkarıyor. Bu tarz çekimlerde netleme performansı iyi. Çektiğimiz çiçek fotoğrafları çok hoşumuza gitti. Düşük ışıkta da yeterli bir parlaklık var. Renklerin doğruluğu da fena değil. Genel olarak düşük ışık performansı da bizden geçer not alıyor. Bazı gece çekimlerinde gürültü seviyesi yüksek gibi geldi, ancak ister standart fotoğraf modunda, ister Gece modunda olsun, çektiğimiz fotoğraflar gayet güzel ve canlı görünüyor. Ancak bunların detaylardan biraz yoksun olduğunu görüyoruz.

Önde yer alan 10 megapiksel çözünürlüklü kamera, yeterli ışık altında gayet net ve canlı  selfie fotoğraflar sunuyor. Ancak ışık şiddeti azaldığında gürültü artıyor, çekimler biraz daha solgunlaşıyor. Neyse ki, Galaxy Z Flip fiziksel yapısı sayesinde arka kameralarıyla da selfie çekimi yapmaya izin veriyor. Bu sayede düşük ışıkta daha iyi selfie fotoğraflar çekeceksiniz. Ancak bu şekilde çekilen selfie fotoğraflar kare formatında oluyor.

Video tarafında telefonun saniyede 60 kareye kadar 4K kayıt yapabildiğini görüyoruz. Ne var ki, bu modda görüntü sabitleme kullanılamıyor. Görüntülerde de titreme hissediliyor. 4K/30fps veya 1080p modlarında ise görüntü sabitleme kullanılıyor ve bu sayede daha durağan çekimler yapılabiliyor. Ses kalitesi tatmin edici, genel olarak video performansını da fena bulmadığımızı söyleyebiliriz.

Galaxy Z Flip inceleme: Sonuç

Geçen yıl Galaxy Fold’u Türkiye’de görmek kısmet olmamıştı. Bu yıl ise Galaxy Z Flip’in dünya ile aynı anda ülkemize geldiğini görüyoruz. Samsung’un geçen yılki tecrübelerinden gerekli dersleri aldığı görünüyor. Galaxy Z Flip, katlanabilir ekranlı telefonların geldiği noktayı ortaya koyan güzel bir örnek. Sağlamlığı yüksek, aynı zamanda kullanışlı bir katlanabilir telefon. Tasarımı ve malzeme kalitesiyle 15 bin TL’ye yakın bir telefonun karşılığını verdiğini de söyleyebiliriz.

Katlanabilir telefon olmasının dışında, Galaxy Z Flip bir üst sınıf telefondan beklenen performansı sunuyor. Ekran kaliteli, performansı yüksek, ancak pil ömrü açısından aynı fiyat seviyesindeki rakiplerinin gerisinde kalıyor. Yazılımı ve katlanabilir ekrana göre geliştirilen bazı araçları da kullanışlı. Kamerası da ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Yine de, Galaxy Z Flip’i satın almadan önce bu tarz bir telefonla gerçekten idare edip edemeyeceğinize karar vermeniz gerekiyor. Aslında normal bir şekilde kullanırken standart bir akıllı telefon havasını veriyor. Bazen telefonu açık hâlde bırakıp bir kenara koyduğumuz oldu. Ancak cepte ve çantada taşırken normal bir akıllı telefona göre daha fazla dikkat etmeniz gerekiyor. Öte yandan bu kadar yüksek fiyatlı telefonlarda gördüğümüz suya ve toza dayanıklılık özelliği yok. Bunlara ek olarak kapatıldığına kalınlaştığı için cepte taşımak da, küçülen boyutlarına göre daha rahatsız. Aynı zamanda ekranın ortasında belirli durumlarda iyice belirgin hâle gelen bir kırışıklıkla idare etmeniz gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER