Bilim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk koronavirüs tedbirlerini açıkladı

milli eğitim bakanı ziya selçuk

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye’deki ilk ve orta dereceli okullar, 16 Mart’tan itibaren bir hafta tatil edilmiş ve 23 Mart’tan itibaren de bir hafta boyunca uzaktan eğitim yapılacağı açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu sürece ilişkin olarak alınan tedbirleri ve atılacak adımları duyurdu.

Selçuk, 16 Mart itibarıyla başlayacak süreçte öğrencilerin mümkün olduğunca evde istirahat etmelerini istedi. 23 Mart’tan itibaren başlayacak uzaktan eğitim süreci için içeriklerin hazır olduğunu belirten bakan, telafi eğitiminin TRT ve internet üzerinden verileceğini dile getirdi.

Selçuk’un verdiği bilgiye göre, uzaktan eğitim kapsamında tüm operatörlerden ücretsiz 3 GB internet imkanı sağlanacak. Bu süreçte kullanılacak sistemlere de tüm öğrenciler ücret ödemeden erişebilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşler için de tatil kararının geçerli olacağını belirten Selçuk, tatilin özel okulları da kapsadığını dile getirdi. Kararların virüsün yayılmasını engellemek adına alındığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı, eğitim sürecinin aksamaması için tüm tedbirlerin alındığının altını çizdi. Selçuk, mağduriyeti engellemeye yönelik tüm senaryoların hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER