BilimManşetler

Türkiye’nin koronavirüs önlemleri: Okullar ve üniversiteler tatil, maçlar nisan sonuna kadar seyircisiz

koronavirüs

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadele planının belirlenmesi için gerçekleştirilen Sağlık Politikaları Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı. Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda Türkiye’deki tüm üniversiteler 16 Mart’tan itibaren üç hafta süreyle kapalı kalacak. İlkokul, ortaokul ve liseler ise 16 Mart itibarıyla tatile girecek. 23 Mart’tan sonraki bir haftalık dönemde ise öğrenciler eğitime evden devam edecek.

Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen toplantının ardından kararları açıklayan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye’deki tüm spor müsabakalarının da nisan ayının sonuna kadar seyircisiz oynanacağını belirtti. Kalın, bu kararın uzman tavsiyesi doğrultusunda alındığını ifade etti.

Türkiye’deki tek kayıtlı koronavirüs vakası, kısa süre önce Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından duyurulmuştu. Kalın, virüs testi pozitif çıkan kişinin ve yakınlarının da durumunun iyi olduğunu belirtti.

Koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlara çok zorunlu olmadıkça yurt dışı seyahatlerini askıya almalarını tavsiye eden Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yurt dışı programlarının da bir süre için ertelendiğini sözlerine ekledi. Kamu görevlilerinin yurt dışı seyahatleri de izine bağlı olarak gerçekleştirilebilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER