Teknoloji

Samsung katlanabilir telefonunu 2500 doların üstünde bir fiyatla satabilir

samsung katlanabilir ekran

Samsung katlanabilir ekranlı telefonu için hazırladığı ilk prototipi geçtiğimiz haftalarda gözler önüne çıkarmıştı. Son yıllarda akıllı telefon pazarında son kullanıcıya dokunan en önemli teknolojik yenilik olacak gibi görünen katlanabilir ekran teknolojisine sahip olan ilk kişiler arasına girmek için oldukça yüksek bir meblağ ödenecek gibi görünüyor. İnternette dolaşan dedikodulara göre, Güney Koreli şirket katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu yurt dışında 1965 ve 2565 dolar karşılığında satmayı planlıyor.

Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu için hangi ismi seçtiği henüz bilinmese de, Galaxy F ve Galaxy Flex en güçlü alternatifler olarak öne çıkıyor. Bu cihazın, en azından ilk başta, geleceğin işaretçisi bir konsept cihaz niteliği taşıması öngörülüyor.

Samsung’un katlanabilir telefonu için değerlendirdiği fiyatlara ilişkin son iddianın sahibi ise Twitter’ın tanınan duyumcularından “@bang_gogo“. Bang Gogo genel olarak güvenilir bir duyumcu olarak tanımlansa da, iddia edilen iki fiyat arasındaki farkın fazlalığı dikkat çekiyor. Genelde bir telefonun farklı versiyonları arasındaki temel fark dahili depolama alanı olsa da, uçurumun büyüklüğü iki model arasında ekran boyutu konusunda da farkların olabileceğini gösteriyor. Apple’ın da iPhone Xs ve Xs Max için farklı fiyatlar belirlediğini göz önüne alınca bu duruma çok da şaşırmamak gerekiyor.

Samsung katlanabilir ekranlı telefon pazarının kapılarını açan şirket olsa da, bu pazarda pek uzun bir süre yalnız kalmayacak. Huawei ve LG gibi şirketler de katlanabilir ekranlı akıllı telefon çıkarma konusundaki niyetlerini açık biçimde ifade etmiş durumda. Dolayısıyla 2019 ile birlikte katlanabilir ekranlı telefonların da önemli bir savaş cephesi hâline geleceği rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER