Teknoloji

LG katlanabilir telefonunu CES 2019’da tanıtmayı planlıyor

lg g8

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar, 2019’da teknoloji dünyasının en çok konuşulan ürün kategorilerinden biri olacak gibi görünüyor. Samsung Galaxy F bu kategorinin en çok beklenen ürünü olsa da pek çok şirket de katlanabilir telefonlar üzerinde çalışıyor. Bir başka Güney Koreli olan LG de söz konusu grubun üyeleri arasında bulunuyor.

Çinli Huawei ve Xiaomi, katlanabilir ekranlı akıllı telefonlarını ikinci çeyrek itibarıyla çıkarmayı planlıyor. Lenovo ise LG’nin ürettiği ekran panelinin bulunacağı bir tablet üstünde çalışıyor. Ancak katlanabilir telefon pazarında yılın ilk çeyreğini Samsung ve LG’nin domine etmesi muhtemel görünüyor.

Samsung ve LG’nin telefonlarının kesin çıkış zamanları henüz açıklanmış değil. Ancak ünlü duyumcu Evan Blass, LG’nin katlanabilir telefonunun tanıtımı için bir tahminde bulunuyor. Blass’a göre, LG katlanabilir ekranlı akıllı telefonunu önümüzdeki yılın ilk günlerinde Las Vegas’ta düzenlenecek CES 2019’da tanıtacak.

LG’nin telefonunun tasarımı ve özellikleri belirsizliğini koruyor. Ancak akıllı telefonun ilk etapta sınırlı sayıda üretilmesi muhtemel görünüyor. Samsung’un da katlanabilir telefonu hakkında ilk bilgileri kasım ayında paylaştıktan sonra asıl tanıtımı CES 2019’da yapabileceği söyleniyor.

Samsung’un katlanabilir telefonunu 2 bin dolar gibi bir fiyat karşılığında satacağı konuşuluyor. Dolayısıyla LG cephesinden de benzer bir fiyatlandırma görmek şaşırtıcı olmayacaktır. Yine de, bu iddia ve öngörülerin doğru olup olmadığını görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER