Teknoloji

Huawei katlanabilir telefonunda Samsung’dan daha büyük ekran sunabilir

huawei 5g abd japonya hongmeng os

Huawei katlanabilir telefon pazarına olan ilgisini gizlemiyor. Ancak şirketten henüz bu konuda resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak internete sızan patent dosyaları, Huawei’nin katlanabilir telefonunda neler sunacağı konusunda bir fikir edinmeyi sağlıyor. Bu patent dosyaları ışığında hazırlanan bir taslak, Çinli üreticinin katlanabilir telefonunda Samsung’a kıyasla daha büyük bir ekran sunacağını gösteriyor.

Huawei’nin telefonda BOE tarafından üretilen katlanabilir ekranı kullanması bekleniyor. Huawei’nin en yeni amiral gemisi telefonu Mate 20 Pro‘da kullanılan OLED paneller de BOE tarafından üretilmişti. Güney Kore medyasında yayınlanan haberlere göre, Huawei katlanabilir ekranlı telefonunu şimdiden Güney Koreli mobil operatörlere tanıttı. Kaynaklar, sergilenenenin bir prototip olmadığına da dikkat çekiyor.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”vhOtffNmWw4″]

Peki Huawei planlarını uygulamaya neden Güney Kore’den başlıyor? Çinli üretici 5G destekli ilk cihazını önümüzdeki yıl çıkarmayı planlıyor. Hâlihazırda 2019’un ilk yarısında 5G şebekesinin yaygın olarak faaliyete geçeceği tek ülke Güney Kore. Bu da Huawei’nin telefonu 2019’un şubat ayında Barselona’da düzenlenecek 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) tanıtacağı ve ardından yılın ikinci çeyreğinde Güney Kore’de piyasaya süreceği yönündeki söylentileri kuvvetlendiriyor.

Sızan bilgilere göre, Huawei katlanabilir telefonunda 5 inç büyüklüğünde bir ekrana yer verecek. Bu ekran açıldığında ekranın büyüklüğü 8 inçe çıkacak. Samsung’un kısa süre önce sergilediği katlanabilir ekranlı telefon prototipinde kapalıyken 4.6, açıldığında ise 7.3 inç olan bir ekran bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER