Teknoloji

Huawei katlanabilir telefonlar için farklı tasarımları değerlendiriyor

huawei katlanabilir telefon

Huawei katlanabilir telefon pazarındaki iddiasını Mate X ve Mate Xs gibi telefonlarla göstermişti. Şirketin Mate V adında ekranı içe doğru katlanan bir telefon çıkarabileceği iddiası da kısa süre önce gündeme gelmişti. Görünen o ki, Çinli üretici katlanabilir telefon pazarında farklı tasarımları denemekten de çekinmeyecek.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi’ne (CIPA) sunulan yeni bir patent dosyası, Huawei’nin “istiridye kabuğu” formatında katlanabilir telefon çıkarma fikrini de değerlendirdiğini gösteriyor. Patentin alınmasının Huawei’nin bu tasarımı uygulamaya koyacağını garanti etmediğini belirtmekte fayda var.

Huawei’nin ekran bölümünde ön kameraya da ev sahipliği yapan bir çentiğe yer verdiği görülüyor. Şirketin buraya çeşitli biyometrik sensörrler yerleştirmesi de sürpriz olmayacaktır. Sağ tarafta ise ses kontrol tuşları ve güç butonu bulunuyor. Güç butonunun üstündeki kırmızı şerit ayrıca göze çarpıyor.

Arka panelde ise çoklu bir kamera sistemi bulunuyor. Flaş bu sistemin hemen yanına yerleştirilirken, kameraların altında da ikinci ekran gibi görünen bir alan dikkat çekiyor. Telefonun menteşesi ekranın orta kısmında yer alırken, cihaz tamamen açıldığında veya katlandığında dümdüz görünüyor.

Huawei katlanabilir telefon kategorisindeki yeni adımları konusunda şimdilik bilgi vermiş değil. Ancak bu tarz patent dosyaları, Huawei’nin farklı seçenekleri keşfetmekten geri kalmayacağını ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER