Teknoloji

Huawei katlanabilir telefonunda 5G desteği de sunacak

huawei abd virus elektrikli otomobil

Huawei için içinde bulunduğumuz hafta oldukça yoğun geçti. Mate 20 serisini ve akıllı saati Watch GT’yi tanıtan şirket, uzun süredir etrafta dolaşan bir dedikoduyu da en yetkili ismin ağzından sessiz sedasız doğruladı.

Şirketin Tüketici Elektroniği İş Birimi CEO’su Richard Yu, ilk katlanabilir telefonlarını önümüzdeki yıl çıkaracaklarını açıkladı. Yu bu telefonun 5G şebekesini destekleyeceğini de dile getirdi. Huawei’nin dönüşümlü CEO’su Ken Hu da geçtiğimiz ay ilk 5G telefonlarının katlanabilir formda olabileceğini dile getirmiş ve telefonun çıkışı için 2020’nin haziran ayını işaret etmişti.

Richard Yu, eylül ayında Alman gazetesi Die Welt’e verdiği röportajda katlanabilir telefonların bilgisayarların yerini alabileceğini belirtmişti. Yu, bu cihazların hem cepte rahatlıkla taşınabilmeleri hem de gerektiğinde ekranlarının büyütülebilmesi nedeniyle böyle bir düşüncesinin olduğunu ifade etmişti.

Eğer her şey konuşulduğu şekilde ilerlerse, katlanabilir ekranlı telefonunu tanıtan ilk şirket Samsung olacak. Galaxy F olarak anılan telefona dair bazı detayların 7 Kasım’da gerçekleştirilecek Samsung Geliştirici Konferansı açılış etkinliğinde duyurulması bekleniyor. Kapsamlı tanıtım içinse 2019’un ilk günlerinde ABD’nin Las Vegas şehrinde gerçekleşecek CES 2019 işaret ediliyor.

Huawei 5G ile avantaj kazanabilir mi?

Huawei katlanabilir telefonunda 5G desteği olacağını şimdiden açıklasa da, bunun şirkete avantaj kazandırması pek olası görünmüyor. Samsung’un mobil biriminin CEO’su DJ Koh, geçtiğimiz aylarda Galaxy S10’un 5G desteğine sahip ilk Samsung telefonu olmayacağını belirtmişti. Bu açıklamanın ardından Samsung’un ilk olarak Galaxy F’te 5G desteği sunacağı beklentisi biraz daha kuvvetlenmişti.

İLGİLİ HABERLER