Teknoloji

Samsung Galaxy S11’in kamerasından yeni haber var

samsung galaxy s10 plus s11

Samsung Galaxy S11 hakkındaki haberler bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu haberlerin merkezinde akıllı telefonun kamera sistemi bulunuyor. GalaxyClub’ta yayınlanan yeni bir haber, akıllı telefonun kamerasının seleflerinden daha gelişmiş bir zum yeteneğine sahip olacağını gösteriyor.

Habere göre, Galaxy S11’in kamera sistemi için “Hubble” kod ismi kullanılıyor. Bu kod isminin Hubble Uzay Teleskobu’na bir gönderme olarak seçildiğini anlamak çok zor değil. Kamera sistemi için bir uzay teleskobunun adının seçilmesi, Galaxy S11’in 5x optik zum yeteneğine sahip olacağına dair haberlerin doğru olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Samsung’un Galaxy S11 içinse “Picasso” kod ismini kullandığı söyleniyor. Akıllı telefonun kamerasında 5x zum yeteneğine sahip bir periskop sisteminin yer alacağı iddia ediliyor. Samsung’un bu sensörün geniş ölçekli üretimine daha önce başladığı ve sensörün Galaxy S11’e yerleştirilmeye hazır olduğu belirtiliyor.

Samsung Galaxy S11 108 megapiksel kamerayla gelebilir

5x zum özelliğinin Galaxy S11’in kamerasına “Hubble” kod adını vermek için yeterli bir gerekçe olmadığı düşünülebilir. Ancak şirketlerin akıllı telefonlarında seçtiği kod isimler üzerine pek fazla kafa yormamak gerekiyor. Samsung’un amiral gemisi Galaxy telefonları iki yıldır 2x optik zum özelliğiyle geliyor. Dolayısıyla 5x zuma geçişin her durumda kayda değer bir ilerleme olduğunu söylemek gerekiyor.

Samsung Galaxy S11 hakkındaki iddialardan birisi de telefonun kameralarından birinin 108 megapiksel çözünürlüğe sahip olacağı yönünde. 108 megapiksellik kameranın Samsung’un Galaxy S11’in kamera sistemi için “Hubble” ismini seçmesinin ana nedeni olabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER