Manşetler

Samsung Galaxy Note 3 5.68 inç Super AMOLED Full HD ekranla gelecek

Samsung’un gelecek nesil Galaxy Note akıllı telefonu geçen yılki versiyonuna göre daha güçlü olarak karşımıza çıkacak. SamMobile tarafından yayınlanan bir habere göre Galaxy Note 3’ün SM-N900 (3G) ve SM-N9005 (4G LTE) olmak üzere iki farklı versiyonu bulunacak. Türkiye’de SM-N900 versiyonunun satılacağını düşündüğümüz bu iki versiyon başta radyo frekans desteği ve işlemci olmak üzere çeşitli noktalarda birbirinden ayrılacak. Bunun dışında Galaxy Note 3’ün Galaxy Note II’ninkine benzer bir tasarımla geleceği, ancak daha büyük ekrana sahip olacağı söyleniyor.

samsung-galaxy-note-ii-on-inceleme-05

Galaxy Note 3’te 5.68 inç Super AMOLED Full HD (1920 x 1080) çözünürlüklü ekran, 3 GB RAM, 13 megapiksel arka kamera, 16 GB / 32 GB / 64 GB depolama seçenekleri, 64 GB’ye kadar destekli microSD kart yuvası, 3200 mAh kapasiteli batarya gibi özelliklerin yer alacağı belirtilirken 1.8 GHz sekiz çekirdekli işlemcinin de yer alacağından bahsediliyor. Ancak yukarıda bahsettiğimiz iki farklı versiyonun birbirinden farklı işlemciler barındırması kuvvetle muhtemel, tıpkı Samsung Galaxy S4’te olduğu gibi.

Samsung Galaxy S4’ün Türkiye’de satılan versiyonlarında Samsung’un sekiz çekirdekli Exynos 5 işlemcisi yer alırken, ABD, İngiltere gibi LTE şebekelerinin faaliyette olduğu ülkelerde dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 600’lü versiyon satılıyor.

Telefonun Android 4.3 Jelly Bean ile yüklü geleceği söyleniyor. Google’ın geçtiğimiz ay resmi duyurusunu yaptığı Android 4.3 güncellemesi kısıtlı profiller, yeni bildirim merkezi erişim yolları, daha hızlı kullanıcı geçişi, tuş takımında otomatik numara tamamlama ve arka planda Wi-Fi üzerinden veri tespiti gibi başlıca yenilikleri içeriyor.

Samsung, üçüncü nesil Galaxy Note akıllı telefonunun tanıtımını 4 Eylülde, Berlin’de düzenleyeceği bir etkinlikte gerçekleştirecek. Söz konusu etkinlik IFA 2013’ün başlamasından iki gün önce düzenlenecek.

İlgili >> SamMobile

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER