Teknoloji

Google Glass’ın sesli komutları üçüncü taraf uygulamaların kullanımına açıldı

Google Glass’ın sesli komutları yapılan son güncellemeyle daha sağlam bir yapıya büründü. Google cihaza her ay düzenli olarak yapılan yazılım güncellemelerinin sonuncusunda üçüncü taraf yazılımcıların da faydalanabildiği ilk sesli komutları kullanıma sundu. Artık Google Glass üzerinden Evernote kullananlar ”bir not al”, Path kullananlar ise ”bir güncelleme paylaş” kalıplarını sesli olarak kullanarak istediklerini gerçekleştirebilecek.

google-glass-010813

İlk etapta sadece Evernote ve Path bu sesli komutları desteklerken, diğer uygulamaların da yakında benzer kalıpları kullanarak sesli komutları desteklemeye başlaması bekleniyor. Google’dan yapılan açıklamada üçüncü taraf yazılımcılar için daha gelişmiş ses desteğinin yolda olduğu belirtilrken, bu desteğin kapsamı hakkında bir bilgi verilmedi.

Google Glass için yayınlanan son güncellemeyle cihazda yerleşik olarak bulunan Google Now kartlarının da sayısı artırıldı. Artık rezervasyon hatırlatan, sinema seanslarını ve bölgesel uyarıları gösteren kartlar da Google Glass’ta yer alacak. Güncellemeyle iyileştirilen bir diğer alan ise Glass üzerinden video izleme deneyimi oldu. Glass sahipleri artık gözlüğün kenarındaki hassas bölgeye dokunarak ileri ve geri sarma, durdurma gibi işlemleri gerçekleştirebilecek. Bu özellik ilk etapta kullanıcıların kendi videolarında ve CNN’in video güncellemelerinde kullanılabilecek.

İlgili >> Google Glass (Google+)

İLGİLİ HABERLER