Teknoloji

Samsung Galaxy Buds kulaklıklara güncelleme ile yeni özellikler

samsung galaxy buds
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung bu yılın başlarında kablosuz kulaklıklarının ikinci versiyonu olan Galaxy Buds Plus‘ı tanıtmıştı. Şimdiyse geçen yıl satışa çıkan ilk Galaxy Buds modeline güncellemeyle birtakım yeni özellikler getirdi.

Şirketten yapılan açıklamada, dağıtıma çıkan güncellemeyle birlikte Galaxy Buds’a aynı anda birden fazla cihaza bağlanma imkanı getiriliyor. Aynı zamanda Galaxy Buds’ın Windows 10 cihazlarıyla daha hızlı eşleştirilmesini sağlayacak Microsoft Swift Pair özelliği de desteklenir hâle geliyor.

Ayrıca Galaxy Buds çevresel ses desteğini otomatik olarak kazanacak. Yani bir kişi kulaklıkla müzik dinlerken veya film izlerken çevredeki ses de kulaklıklardan duyulacak. Galaxy Buds kulaklıklarda gürültü engelleme yer almıyor, ancak çevresel ses önemli seslere odaklanıyor. Böylelikle dinleyenlerin dikkati ses içeriğinden kaçmıyor.

Son olarak Samsung, Spotify ile yaptığı iş birliğini Galaxy Buds’a da getiriyor. Dinleyenler kulaklık topuzuna tıklatarak Spotify’ı açabilecekler ve daha önce dinledikleri sesli içeriği dinlemeye devam edebilecekler. Buds’ın topuzuna tıklatıp bekleterek de Spotify’dan tavsiye edilen çalma listelerini dinlemeye başlayabilecekler. Bu özellik daha önce Galaxy Buds Plus ile kullanıcılara sunulmaya başlanmıştı.

Galaxy Buds kulaklıklar 2019’un başlarında çıkmıştı. 2020’nin başında gelen Galaxy Buds Plus ise orijinal modele göre birtakım iyileştirmeler de gelmişti. Donanım ve özellikler bakımından birtakım eklentiler yapılmıştı. Ne var ki, gürültü engelleme özelliği bulunmuyor. Samsung’un rakiplerinin ürünlerinde yer alan tere ve suya dayanıklılık gibi özellikleri de görmüyoruz.

İLGİLİ HABERLER