Teknoloji

Samsung esnek bataryalarıyla giyilebilir ürünleri hedefliyor

Samsung-Stripe-241015

Giyilebilir ürünlere ilişkin en önemli kısıtlamalardan birisi de bataryalar. Her ne kadar göz alıcı olsalar da, akıllı saatlerin büyük kısmı yetersiz pil ömründen yana dertli durumda. Pil ömrünün yetersizliğinde tasarımın getirdiği kısıtlamalar da önemli rol oyuyor. Bu kısıtlamaları ortadan kaldırmak için Ar-Ge çalışmaların yürüten şirketlerden biri olan Samsung, Stripe ve Band adını verdiği esnek bataryaları geliştirmeyi başardı.

Samsung esnek bataryaları Stripe ve Band’i hafta içinde Güney Kore’nin başkenti Seul’de gerçekleştirilen InterBattery 2015 etkinliğinde görücüye çıkardı. Esneklikleriyle dikkat çeken Stripe ve Band, giyilebilir ürünlerin pil ömrü konusunda değişimin ipucunu veriyor.

İnsan vücudundaki bilek gibi kıvrımları kaplayabilecek biçimde tasarlanan Stripe, esnekliğini fiber sayesinde kazanıyor Bilek, kolye, tişört aksesuarları ve benzer cihazlarda kullanıma uygun olan batarya, sadece 0.3 milimetre kalınlığında olmasıyla da dikkat çekiyor.

Samsung’un geliştirdiği bir diğer esnek batarya olan Band ise özellikle akıllı saatler için tasarlanmış. Samsung, Band’in tüm akıllı saatlerde kullanılabileceğinin altını çizerken, pil ömrü için yüzde 50 oranında bir artış vadediyor. Şirket, testler sırasında Band’in 50 bini aşkın kez büküldüğünü ve normal şekilde çalışmaya devam ettiğini de özellikle belirtti.

Samsung esnek bataryaları Stripe ve Band’in üretim planlarına ilişkin bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER