Teknoloji

Steve Ballmer: Microsoft Apple ile çok güçlü biçimde rekabet edebilir

steve-ballmer-220711

Uzun süredir ekranlardan uzak kalan eski Microsoft CEO’su Steve Ballmer, Bloomberg televizyonunda bir sabah programına katılarak sessizliğini bozdu. Steve Ballmer röportajında Microsoft dışındaki şirketler hakkında da açıklama yapmaktan geri kalmadı.

Apple’ın mevcut konumuna ilişkin bir soru üzerine eski Microsoft CEO’su iddialı açıklamalarda bulundu. Microsoft’un Apple ile çok güçlü biçimde rekabet edebileceğini söyleyen Steve Ballmer, daha önce kimsenin donanım konusunda Apple ile bu kadar ciddi biçimde meydan okumadığını dile getirdi.

Ballmer, Microsoft’un Apple’a gerçekten rakip olabilecek tek şirket olduğunun altını çizdi. Eski Microsoft CEO’su Apple’ın iyi bir iş çıkardığını açık sözlü biçimde kabul etti.

Steve Ballmer’ın ağına takılan bir diğer şirket ise Amazon oldu. Amazon’daki çalışma koşulları tartışmasına değinen Microsoft CEO’su şu ifadeleri kullandı: “Sanırım insanların çalışmak istediği bir yer değiller. Microsoft’tan Amazon’a gidenlerin bir ya da iki yıl içinde döneceğinden emin olurduk. Çünkü Amazon çalışmak için iyi bir yer değil.” Ballmer, Microsoft’tan ayrılıp Amazon’a geçtikten sonra Redmond merkezli şirkete geri dönenlerin sayısının da oldukça yüksek olduğunu iddia etti.

Mikro blog servisi Twitter’ın en büyük yatırımcıları arasında yer alan Steve Ballmer, Twitter’ın her türden fırsata sahip olduğunu ve Jack Dorsey’in de bu fırsatlardan faydalanılması için doğru isim olduğunu belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER