Teknoloji

Safari yükselirken Internet Explorer düşüyor

Teknoblog.com – İnternet tarayıcısı savaşlarında Apple’ın Safari’si ile Mozilla Firefox yükselmeye devam ederken, Microsoft’un Internet Explorer’ı kan kaybetmeyi sürdürüyor.

Apple’ın Safari web tarayıcısının pazardaki payı Ağustos ayında % 6.37 iken, bu rakam Eylül ayında % 6.65’e yükseldi. Buna karşılık Microsoft Internet Explorer’ın iniş trendi bu ayda sürdü ve bu tarayıcının pazar payı ilk kez %72’nin altını gördü. Sadece Windows işletim sistemlerinde çalışan Internet Explorer’ın pazar payı Eylül ayında %72.15’ten %71.52’ye düştü. Microsoft’un web tarayıcısı aylardır pazar payı kaybediyor.

Firefox’un yükselişi de yavaşladı, hatta biraz düşüş var. Eylül ayında pazar payı %19.75’ten %19.46’ya geriledi. İnternette gezinme alışkanlıklarını ve veri izlemeyi göz önünde bulunduracak olursak, birden farklı platformda çalışan internet tarayıcıları pazar payını korumasını biliyor.

Safari ve Firefox aylardır bir yükseliş trendi içerisinde, ayrıca bu tarayıcılara ilgi de artmaya devam ediyor. Buna karşılık, Internet Explorer bir senedir pazar payı kaybediyor, bu da Windows kullanıcılarının alternatif web tarayıcılarına yönlendiğinin bir göstergesi.

Google’ın çıkardığı ve şu an sadece Windows tabanlı platformlarda çalışan Chrome web tarayıcısı Eylül ayı içerisinde kullanıma sunuldu ve ilk ayında % 0.78’lik bir pazar payı elde etti. Bu tarayıcı sadece bir kaç haftalık olduğu için, diğer tarayıcılar üzerinde önemli bir etkide bulunup bulunmayacağını şimdiden kestirmek güç.

Market Share tarafından sunulan istatistikler internet tarayıcılarının popülaritesi hakkında bilgi sahibi olmamızı sağlarken, zaman üzerinden rakamlara bakmak genel popülarite üzerinde daha geniş bir izlenim edinmesine olanak tanıyor. Bu durumda, rakamlar Safari ve Firefox’a olan ilginin arttığını, öte yandan Internet Explorer’ın her geçen gün daha çok kullanıcı kaybettiğini gösteriyor.

Kaynak: Top Tech News

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER