Teknoloji

Güney Koreli yazılımcı Internet Explorer için mezar taşı yaptırdı

internet explorer

Microsoft’un ikonik internet tarayıcısı Internet Explorer için verilen destek geçtiğimiz hafta sonlandırılmıştı. Güney Kore’de yaşayan bir yazılımcı, bu buluşmayı daha çarpıcı ve eğlenceli hâle getirecek bir işe imza attı. Jung Ki-young, 430 bin won (5764 TL) harcayarak Internet Explorer için bir mezar taşı yaptırdı.

Güney Kore’nin Gyeongju şehrindeki bir kafenin bahçesine yerleştirilen mezar taşında tarayıcının logosu, yayınlandığı tarih ve desteğin sonlandırıldığı tarih yazıyor. Bu tarihlerin altında ise “Diğer tarayıcıları indirmek için iyi bir araçtı” ibaresi yer alıyor.

Reuters’e konuşan Jung, kariyerini tanımlayan yazılım için bir saygı duruşunda bulunmak istediğini belirtti. Chrome ve Firefox gibi uygulamalar Internet Explorer’ın yerini alsa da; Jung müşterilerinin Microsoft’un tarayıcısıyla uyumlu internet siteleri istediğini belirtti.

Explorer’a uyumlu siteler hazırlamanın çok zorlu olduğunu söyleyen Jung, internet tarayıcısıyla arasındaki ilişkiyi “sevgi-nefret ilişkisi” olarak tanımladı.

Yine de, mezar taşı hazırlamanın biraz “erken” bir hamle olduğu da söylenebilir. Microsoft bazı bağlamlarda Internet Explorer için destek sunmaya devam edecek. Örneğin, Edge içindeki IE Modu en az 2029’a kadar çalışmaya devam edecek. Buna ek olarak, Japonya gibi bazı ülkelerde internet tarayıcısı şirketler ve devletler tarafından kullanılacak.

İLGİLİ HABERLER