Teknoloji

Microsoft’un emektarı Internet Explorer için yolun sonu geldi

internet explorer

Microsoft‘un klasikleşmiş tarayıcısı Internet Explorer, 27 yılın ardından emekliye ayrılıyor. Teknoloji devinin tarayıcının desteğinin sonlandırılması için verdiği tarih sonunda geliyor. Internet Explorer 11, 15 Haziran itibarıyla emekliye ayrılacak.

Windows 95 için bir paket eklentisi olarak sunulan tarayıcı, bir zamanlar internet deneyiminin ana parçalarından biri konumundaydı. 2003’te zirveyi gören internet tarayıcısının popülaritesi rakiplerin sahneye çıkışıyla düşmeye başlamıştı. Google Chrome, Safari ve Mozilla Firefox gibi platformlar, Microsoft’un tarayıcısının kullanımına ciddi darbe vurmuştu.

Microsoft’un bu kararının temelinde Edge’e geçişi mümkün olduğunca basitleştirme isteği yatıyor olabilir. Şirket tarafından yayınlanan basın açıklamasında, Edge’in Internet Explorer’ın takipçisi olduğu ve yerleşik bir “IE modu”nun bulunduğu belirtiliyor. Söz konusu mod, yeni tarayıcı içinde eski tarayıcıya uygun olarak hazırlanan siteleri gezmeyi mümkün kılıyor.

Yazılım devi, Internet Explorer’dan Microsoft Edge’e geçişi mümkün olduğunca hızlı şekilde tamamlamak istiyor. 15 Haziran’da destek sonlandırılacağı için artık kullanıcıların önünde fazla bir zaman bulunmuyor. Yeni tarayıcıya geçiş sürecinde kullanıcıların şifrelerini ve favori sitelerini de taşıyabileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER