Teknoloji

Microsoft Edge’e oyun odaklı yeni özellikler geliyor

microsoft edge android

Microsoft Edge Xbox sayesinde bulut oyun deneyiminde entegrasyona öncelik veren ve kişiselleştirme imkanları sunan yeni özelliklere kavuşuyor. Xbox Cloud Gaming deneyimini sürekli olarak geliştiren ve farklı platformlarda yeni özellikler sunan Microsoft, şimdi de oyun odaklı özelliklerle tarayıcıdaki deneyimi optimize etmek için adım atıyor.

Sunulan imkanlar arasında oyun ana sayfasının kişiselleştirmesi de bulunuyor. Böylelikle Xbox Cloud Gaming kütüphanesine erişimin kolaylaşması amaçlanıyor. Buna ek olarak, Verimlilik Modu ile bir oyun başlatıldığında kaynak kullanımı sınırlandırılacak.

“Clarity Boost” isimli özellik ise bulut üzerinden oynanan oyunlarda görüntü kalitesini artıracak. Edge kullanıcıları yerleşik bir menü üzerinden Microsoft Solitaire ve Atari Asteroids gibi tarayıcı tabanlı oyunlara ulaşabilecek.

microsoft edge xboxMicrosoft Edge Xbox Cloud Gaming deneyimini güçlendirecek yeni özellikler kazansa da, bu haber tüm kullanıcılar için çok heyecan verici olmayabilir. Ancak Steam Deck gibi cihazlarda Xbox Game Pass’e erişimde Xbox’ın kullanılması işleri biraz daha ilginç hâle getiriyor. Kısacası bu değişiklikler çok büyük görünmese de, oyun deneyiminde hissedilir bir iyileşme sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER