Teknoloji

Katlanabilir ekranlı Royole FlexPai 2’nin tüm özellikleri açıklandı

royole flexpai 2

Katlanabilir ekranlı Royole FlexPai 2 hakkındaki ilk detaylar geçtiğimiz mart ayında paylaşılmıştı. Royole’un dışa doğru katlanabilen ekran panelinin kullanıldığı 5G uyumlu cihaza dair yeni bilgiler de sonunda ortaya çıktı. Royole düzenlediği etkinlikte FlexPai 2’nin satışa çıkacağı tarihi de açıkladı.

FlexPai 2, bugün itibarıyla Royole’un internet sitesinde satışa sunuldu. Akıllı telefon 25 Eylül’de de Çin’de başka mecralar üzerinden satışa çıkacak. 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanının bulunduğu baz model için 9988 yuan (11 bin 278 TL) ödemek gerekiyor. 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanına sahip daha üst modelin fiyat etiketinde ise 11 bin 588 yuan (13071 TL) yazacak. Ancak bu model daha sonra raflardaki yerini alacak. Kullanıcılara “Kozmik Gri”, “Gece Yarısı Siyahı” ve “Gün Doğumu Altın” olarak adlandırılan üç renk seçeneği sunuluyor.

Royole’un katlanabilir ekranlı telefonu için agresif bir fiyat belirlediği söylenebilir. Huawei Mate Xs, Çin’de 16 bin 999 yuan karşılığında satılıyor. İki telefon arasında büyük bir fiyat farkı söz konusu. Royole’un Samsung’a kıyasla da daha agresif bir fiyatlandırma uyguladığını belirtmekte fayda var.

FlexPai 2’nin kalbinde, daha önce de açıklandığı gibi, Qualcomm Snapdragon 865 işlemci bulunuyor. 7.8 inç büyüklüğündeki ekran 1920 x 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Telefonda dörtlü kamera sistemi ve stereo hoparlörler mevcut.

Ekran katlandığında kullanıcılar 5.5 inçlik ana ekranı veya 5.4 inçlik küçük ekrandan birini seçebiliyor. Ana ekranda menteşenin yanında uygulamalara hızlı erişim sağlayan kısayollar bulunuyor. Küçük ekran ise kameraların yanında yer alıyor.

royole flexpai 2Telefonun kamera detayları da bugün itibarıyla netleşti. Ana kamera görevini 64 megapiksel sensör üstleniyor. 16 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 3x yakınlaştırma yapabilen 8 megapiksel telefoto kamera ve 32 megapiksel portre kamerası sistemi tamamlıyor. FlexPai 2’nin kamera uygulamasında da çift ekranlı fotoğraf modu mevcut. Bu mod sayesinde fotoğrafı çekilen kişi kendisini ikinci ekranda görebiliyor.

Royole FlexPai 2 izleme dörtgenine sahip

Kameraların hemen altında bir izleme dörtgeni bulunuyor. Bu dörtgene dokunarak ekranı çalıştırmak mümkün olduğu gibi, uygulamalar içinde de ekranı bölme gibi işlemler bu şekilde yapılabiliyor. Telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4450 mAh kapasiteli pili veriyor.

Royole FlexPai 2, üçüncü nesil Cicada Wing tamamen katlanabilir ekranla geliyor. Şirket bu ekranın öngörülenden daha dayanıklı olduğuna dikkat çekiyor. Normalde 200 bin defa bükülmeye karşı dayanıklı olduğu belirtilen panelin, Çin Ulusal Ölçüm Enstitüsü’nün de yardımıyla 1.8 milyon defa bükülmeye dayanıklı olduğunun ölçüldüğü ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER