Teknoloji

iOS 14 benimseme hızı daha eski sürümleri geride bırakıyor

ios 14 ön inceleme

iOS 14 geçen çarşamba günü, yani 16 Eylül’de yayınlandı. Bu yeni işletim sistemi aralarında ana ekran araç takımları, resim içinde resim desteği ve bunun gibi ilgi çekici yenilikleri iPhone kullanıcılarına sunuyor. Görünüşe göre, kullanıcıların iOS 14’e gösterdiği uyum da bir hayli yüksek. Yalnızca beş günde yüzde 30 gibi bir güncelleme oranına ulaşılmış. Geçen yıl iOS 13 yayınlandıktan bir hafta sonra bu oran yüzde 20 olmuştu.

iOS 14 ile iPhone kullanıcıları için gelen en büyük görsel değişiklik ana ekran araç takımlarının gelişi olmuştu. Bu sayede daha öncesine göre çok daha fazla özelleştirme imkanı sunuluyor. Resim içinde resim desteği de diğer yenilikler ve değişiklikler arasında popüler olanlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyor. Görünüşe göre ana akım kullanıcı kitlesi iOS 14 ile gelen yenilikleri çekici buldu, bu nedenle en son sürüme uyum oranı iOS 13 ve iOS 12’ninkilerin üstüne çıktı.

MacRumors’ın haberine göre, Mixpanel tarafından elde edilen bilgiler iOS 14/iPadOS 14 uyum oranının dağıtıma çıktıktan sadece beş gün sonra yüzde 27’ye ulaştığını gösteriyor. Geçen yıl yedi günün ardından iOS 13 sadece yüzde 20’lik bir yayılıma ulaşmıştı. iOS 12’nin uyum oranı ise biraz daha düşük seviyedeydi. Bu arada geçen yıllar uyum oranı daha yavaş seyretmiş olsa da, Apple yeni yazılım sürümlerine uyumda sektörün öncüsü konumunda bulunuyor.

Apple’ın resmi iOS uyum oranı bilgilerini genellikle ekim ayında yayınladığını görüyoruz. O zamanlarda da en son işletim sistemini benimseme oranı yüzde 50 barajını geçiyor. iOS 13 ve iPhone için veriler geçen yıl 16 Ekim’de açıklanmıştı. Eğer Mixpanel’in izlediği eğilim sürerse, Apple’ın bu sefer verileri açıklaması daha erken bir zamanda da gerçekleşebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER