Eğlence

Rockstar Grand Theft Auto Online’ın göreceği yoğun ilgi nedeniyle uyardı

1 milyar dolarlık hasılatı sadece üç günde yapmayı başaran Grand Theft Auto 5 oyununun çevrim içi versiyonu Grand Theft Auto Online’ın faaliyete geçirilmesinden hemen önce oyunun geliştiricisi Rockstar North’tan uyarı geldi. Oyunun fazla ilgi görmesinin çevrim içi oyun sırasında ağ bağlantısında sıkıntılar yaşanmasına neden olabileceğine dikkat çekildi.

gta-5-011013

Grand Theft Auto Online en fazla 16 oyuncunun aynı anda birbirine karşı mücadele etmesini sağlıyor. Grand Theft Auto 5’in gördüğü yoğun ilgi nedeniyle oyunun çevrim içi versiyonu faaliyete geçtiğinde sunucularda aşırı yoğunluk yaşanabileceği söyleniyor.

Rockstar geçtiğimiz hafta Grand Theft Auto Online’ın ilk günlerinde bazı bekleme anlarının gözlenebileceğini söyledi, ancak bununla birlikte sunucu altyapısını güçlendirmeye çalıştığını belirtti. Ne var ki, buna rağmen aynı anda önemli sayıda kullanıcının oyuna bağlanmaya çalışmasının sistemde bazı sorunlar yaratabileceğini de dile getirdi.

Anlaşılan o ki, Grand Theft Auto 5’in bu kadar kısa sürede büyük ilgi görmesi oyun geliştiricileri ve dağıtıcıları tarafından da beklenmiyordu. Bu nedenle çevrim içi versiyon için daha az sunucunun yeterli olabileceği düşünülmüş olmalı. Tabii ki, bu kadar yoğun ilginin çevrim içi versiyona da bir şekilde yansıması bekleniyor ve muhtemelen Rockstar’ın önceden yaptığı kapasite tahminleri de boş çıkmış olacak. İşte bu nedenle Rockstar daha fazla sunucu satın alıyor ve sunucu tarlasını daha da zenginleştiriyor. Buna rağmen ilk birkaç gün bazı sıkıntıların yaşanabileceği hatırlatılıyor.

Grand Theft Auto 5’in gördüğü yoğun ilgi başkalarını da etkilemişti. Sony PlayStation 3 kullanıcıları, oyunu PlayStation Store üzerinden satın alıp indirmek istediklerinde kesilen indirmelerle karşılaşmıştı. Bir Sony yöneticisi, PlayStation 4 ile benzer durumun yaşanmaması için gereken önlemleri aldıklarını kaydetti.

GTA 5 satın alan her bir oyuncunun Grand Theft Auto Online’a erişim hakkı bulunacak. Bu da çevrim içi oyun için fazla sayıda potansiyel oyuncu olduğunu gösteriyor. Rockstar bu çevrim içi alandan oyun içi paralarla gerçek anlamda gelir elde etmeyi hedefliyor. Tabii ki, oyuncular kısa yoldan gerçek para verip GTA dolarları satın almak yerine oyun içinde uğraşarak GTA dolarları da toplayabilecek.

İlgili >> Rockstar

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER