Eğlence

Sony PS4 ile oyunları indirme deneyimini iyileştireceğini garanti etti

Hem Xbox One hem de PlayStation 4, dijital oyun dağıtımına fazlasıyla bağlı oyun konsolları olacak. Ancak Grand Theft Auto V oyununun dağıtımı sırasında yaşanan sorunlar Sony’nin oyun indirme sürecini biraz daha iyileştirmesi gerektiğini gösteriyor.

sony-ps4-2-110613Birçok PlayStation Network kullanıcısı oyun çıktığından beri oyunun indirilmesi sırasında hatalar veya başarısızlıklarla karşılaştıklarını belirtti. Aslında belki de, GTA V’in 1 milyar dolarlık satış barajını sadece üç günde geçmesinden sonra bunu normal karşılamak gerekiyor. Bir de oyunun Sony PlayStation Store’dan dağıtılan sürümünün 18 GB gibi yüksek bir dosya büyüklüğüne sahip olduğunu göz önünde bulundurursak, yoğun ilgi ve yüksek dosya boyutu nedeniyle kesilen indirme işlemlerinin olması gayet doğal hâle geliyor.

Ancak Sony bu olaydan dersler çıkarmışa benziyor. Sony PlayStation İngiltere şefi Fergal Gara, PlayStation 4 sahiplerinin yüksek boyutlu dosyaları indirirken büyük iyileşmelerin farkına varacağını kaydetti. Eurogamer’a konuşan yönetici PS4’ü daha da çekici kılan büyük yeniliklerin yolda olduğunu kaydetti, konsolun tam olarak indirmeden de oyun oynamaya imkan verecek özelliğine vurgu yaptı.

Gara dosyaları önden iletme noktasında çok iş yaptıklarını, yine de her şeyin kusursuz ve kesintisiz olmadığını kaydetti; Sony için dijital dağıtımın en büyük odak ve yatırım alanı olduğunun da altını çizdi.

İlgili >> Eurogamer

İLGİLİ HABERLER