EğlenceManşetler

GTA V’in ilk gün satışlarından elde edilen gelir 800 milyon doları aştı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Rockstar Games’in uzun süredir merakla beklenen oyunu Grand Theft Auto V, küresel çapta yayınlanmasından sonraki 24 saat içinde 800 milyon doları aşkın bir satış geliri elde etmeyi başardı. Rockstar Games’in çatı şirketi konumunda olan Take-Two’dan yapılan açıklamada GTA V’in şirket tarihindeki en yüksek ilk gün perakende satış rakamına ulaştığı ifade edildi.

gta-v-010513

Wedbush Securities analisti Michael Pachter eylül sonuna kadar 14 milyon GTA V kopyasının satılabileceğini ve bunun da satış gelirini 900 milyon dolar seviyesine çıkarabileceğini belirtti. 17 Eylülde PS3 ve Xbox 360 için Japonya ve Brezilya hariç dünyanın her yerinde satışa sunulan oyunun ilk gün performansı, oyun severlerin GTA V için ne kadar heyecanlı olduklarını açık biçimde gösteriyor.

Take-Two CEO’su Strauss Zelnick Rockstar Games’in yaratıcı başarısından ötürü çok gurulu olduklarını ve oyunun piyasaya çıkış performansının da kendilerini çok mutlu ettiğini dile getirdi. 266 milyon dolarlık dev bir bütçeye sahip olan GTA V bütçesinin hakkını verirken, kendisiyle benzer bütçeye sahip olan The Avengers ve Iron Man 3 gibi Hollywood filmlerinden daha yüksek bir gelir getirmeyi başardı.

İlgili >> Take-Two

İLGİLİ HABERLER