Eğlence

Quibi’nin kapanacağı tarih belli oldu

quibi apple tv
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mobil cihazlara odaklanan içerik yayın servisi Quibi, 1 Aralık’ta veya yakın bir tarihte kapanacak. Konuya ilişkin açıklama, servisin destek sayfasında yapıldı. Quibi’nin kapanacağı da geçtiğimiz gün şirket yöneticileri tarafından duyurulmuştu.

Uygulama kapandıktan sonra Quibi’nin içeriklerinin nerede gösterileceği belirsizliğini koruyor. Şirket, katalogla ilgili haberler için Twitter’da #Quibi etiketinin takip edilmesini öneriyor. Quibi’nin kurucularından Jeffrey Katzenberg, servisin içerikleri için alıcı bulmaya çalıştıklarını açıklarken, ilgili şirketlerin olduğuna inandığını belirtmişti.

Quibi’nin yöneticileri şu sıralarda şirketi kazasız belasız kapatma ve yatırımcılara paralarını geri ödeyebilme yolları üzerinde çalışıyor. Quibi’yle Eko isimli şirket arasındaki dava da hâlâ devam ediyor. Eko’nun kurucusu, Katzenberg’in ekibinin Turnstyle özelliği için Eko’nun yayın teknolojisini çaldığını iddia ediyor. Yaşanan gelişmelere rağmen, Eko’nun davasından vazgeçmeyeceği belirtildi.

Ömrü oldukça kısa olan Quibi için işler neredeyse ilk günden bu yana pek iyi gitmemişti. Bazıları Quibi’nin şansının olmadığını en baştan beri dile getirse de, servisin kurucuları ve yöneticileri bu endişelere karşı savaşmaya çalışmıştı.

İLGİLİ HABERLER