Eğlence

Sony’nin yeni PlayStation Studios Mobile birimi mobil cihazlar için oyunlar üretecek

playstation mobil

Sony, mobil oyunlara yönelik çalışmalarını artırmanın bir parçası olarak, konsol oyunlarını geliştirmeden ayrı olarak çalışacak bir PlayStation Studios Mobile Bölümü kurdu. Konuyla ilgili basın açıklamasına göre, yeni ekip “yeni ve mevcut PlayStation fikri mülkiyet hakları” ile mobil oyunlar oluşturacak.

Sony’nin bir mobil oyun bölümü oluşturma hamlesi, şirketin fikri mülkiyet haklarını PC ve mobil oyunların yanı sıra TV dizileri ve filmlere genişletme hedefiyle uyumlu görünüyor. Bu yılın başlarında Sony, 2025 yılına kadar oyunlarının yarısının PC’de ve mobilde olmasını istediğini duyurmuştu. Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan, bunun oyunlarını oynayan insan sayısında önemli bir artış ile sonuçlanabileceğini dile getirmişti. Ayrıca şirket, 3,6 milyar dolar karşılığında Bungie’yi satın alarak, oyuncuların ilgisini çekmek için sürekli güncellenen Fortnite, Rocket League veya Destiny 2 gibi canlı oyun hizmetleri alanına genişlemek istiyor.

Sony, yeni mobil bölümünü doldurmaya yardımcı olmak amacıyla, kurucu ortakları daha önce Zynga, Insomniac ve Wargaming’de çalışmış olan Savage Game Studios’u da satın aldı. Stüdyo henüz herhangi bir oyun piyasaya sürmemiş gibi görünüyor, ancak geçen yıl bir mobil nişancı oyunu için 4,4 milyon dolar yatırım finansmanı aldı. Basın bülteni, stüdyonun şu anda “henüz duyurusu yapılmamış yeni bir AAA canlı aksiyon oyunu” üzerinde çalıştığını belirtiyor, ancak neler sunulacağına dair herhangi bir ek ayrıntı sunmuyor.

PlayStation Studios’un başkanı Hermen Hulst şirketin, Playstation konsolu olmayan oyunculara Uncharted: Legacy of Thieves Collection ve Marvel’s Spider-Man gibi oyunları deneyimleme şansı verecek PC sürümleriyle gurur duyduğunu söyledi. “Mobil oyun çabalarımız da benzer şekilde katkı sağlayacak, daha fazla insanın içeriğimizle etkileşim kurması için daha fazla yol sunacak ve PlayStation ve oyunlarımıza aşina olmayan yeni kitlelere ulaşmaya çalışacak.” dedi.

Oyunları mobil cihazlara taşımak, şimdiye kadar bazı stüdyolar için kârlı oldu. Bu nedenle daha fazlasının bu yola başvurmayı düşündüğünü görüyoruz. Geçtiğimiz haziran ayında, Sensor Tower’dan elde edilen veriler, Genshin Impact‘in mobil versiyonunun, PUBG Mobile ve Pokémon Go‘nun hemen arkasından 154 milyon brüt gelir elde ettiğini göstermişti. Take-Two, ocak ayında Zynga’yı satın alarak mobil pazara girerken Activision, Call of Duty Warzone‘u mobil cihazlara da getirmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER