Eğlence

Sony 2025 yılına kadar PlayStation oyunlarının yarısını PC ve mobile getirecek

sony playstation psn
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony, yıllık yatırımcı gününde yapılan bir sunuma göre, 2025 yılına kadar oyun dağıtımlarının yaklaşık yarısının PC veya mobil cihazlarda olmasını planlıyor. Sunum sırasında gösterilen bir grafik; bunun, şirketin dağıtımlarının yaklaşık dörtte birinin PC ve mobil cihazlarda olacağı ve geri kalanının PlayStation 4 ve PlayStation 5 konsolları arasında bölüneceği bu yılki dağıtımlarına nazaran önemli bir artış olacağını gösteriyor.

Video Games Chronicle tarafından yorumları aktarılan Sony Interactive Entertainment başkanı Jim Ryan, “PC ve mobil cihazlara ve aynı zamanda canlı hizmetlere de genişleyerek, genel oyun yazılımı pazarının çok dar bir bölümünde bulunma durumundan hemen hemen her yerde bulunma durumuna geçme fırsatına sahibiz.” dedi.

Ryan, PC ve mobil cihazlara yatırım yapmanın, oyunlarını oynayanların, beğenenlerin ve oyunlarımıza para harcayanların sayısında önemli bir artışa yol açabileceğini de sözlerine ekledi.

Sony’nin sunumu, şirketin Horizon Zero Dawn, Days Gone ve God of War gibi oyunları PC’ye getirmenin faydalarını şimdiden elde ettiğini ve platformdaki net satışların geçen yıl kaydedilen 80 milyon dolara göre üçe katlanarak 2022’de 300 milyon dolara ulaşabileceğini gösteriyor. Sony, PC’ye daha fazla oyun getirme planlarını anlatma konusunda bir hayli hevesli görünüyor. Şirket bir PlayStation PC etiketi çıkarıyor, hatta geçen yıl PC’de oyun çalıştırmaya odaklanan bir geliştirici şirketi satın alıyor.

Video Games Chronicle geçen yıl, Sony’nin Apple Arcade’in eski içerik patronu Nicola Sebastiani’yi işe aldığını bildirmişti. Sebastiani, mobil cihazlara odaklanmak için PlayStation Studios’a katılan birkaç yeni çalışanın arasında yer alıyordu. Şirket, bir slaytta, mevcut mobil geliştiricilerle birlikte oyun geliştirmek ve kendi stüdyo ağını kurmak da dahil olmak üzere birkaç farklı yol üzerinden mobil oyunları piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Sony’nin sunumu, PC ve mobilin yanı sıra canlı oyun oynama hizmetine yönelik hedefleri hakkında daha fazla ayrıntı sunuyor. Geçen yıl bir ve bu yıl üç olmak üzere 2025 yılına kadar 12 canlı oyunu sunmayı planlıyor. Bu, Sony’nin 2022 mali yılında piyasaya sürülmek üzere henüz duyurulmamış iki oyununun olduğunu gösteriyor. Sony daha önce Mart 2026’ya kadar 10’dan fazla canlı oyunu çıkarmayı planladığını söylemişti.

Son olarak şirket, fikri hak kullanımını oyun dışında genişletmek istediğini söyledi ve önemli örnekler olarak en son Uncharted filmini ve yakında çıkacak ve The Last of Us‘a dayanan HBO dizisini gösterdi.

Son bir sunum sayfasında Sony, PlayStation’ın mevcut konsol merkezli yaklaşımını, topluluğunun büyük unsurlarının konsolun ötesine geçtiği bir geleceğe dönüştürmeyi umduğunu söyledi.

İLGİLİ HABERLER