Teknoloji

Pixel 6 serisi için 5 yıllık güncelleme garantisi ve Magic Eraser özelliği

google pixel 6 pro

Bir telefon satıcısı sitesinden gelen yeni sızıntılar, yakında tanıtılacak Pixel 6 serisinin kamerasının yeni bir Magic Eraser özelliğine sahip olacağını ve cihazların görünüşe göre beş yıllık Android güvenlik güncellemelerini alacağını doğruluyor gibi görünüyor.

Güvenilir bilgi kaynaklarından biri olan Evan Blass‘a göre, Carphone Warehouse web sitesinde Pixel 6 ve 6 Pro için Google pazarlama malzemelerinin resimleri gösteriliyordu. Resimler şu anda sayfadan kaldırıldı, ancak Wayback Machine’den alınan bu ve bu kayıtlara tıklayarak resimleri görebilirsiniz. Ekran görüntüleri, daha önce sızdırılmış olan ve görünüşe göre Google Fotoğraflar’a bağlanacak olan Magic Eraser’ın açıklamasını gösteriyor: “Magic Eraser, birkaç dokunuşla dikkat dağıtıcı unsurları ortadan kaldırır. Google Fotoğraflar’daki yabancıları ve istenmeyen nesneleri kaldırın, böylece çektiğiniz insanlar ve yerler gerçek yıldızlar olarak kalır.”

En son fotoğraflarda bulunan çoğu bilgi şimdiye kadar sızdırıldı veya doğrulandı. Pixel 6 kameralar tarafında 50MP ana sensöre ve 12MP ultra geniş lense sahip olacak ve 6 Pro ise 48MP telefoto lense sahip olacak.

Engadget‘ın da belirttiği gibi, sızdırılan resimlerde yer alan ve okunamayacak küçük metinlerde cihazın ABD’de Google Store’da ilk kullanıma sunulmasından itibaren en az beş yıl süreyle Android güvenlik güncellemeleri alacağına atıfta bulunuyor. Bu, Pixel 6 cihazlarının 2026’ya kadar korumaya sahip olacağı anlamına gelir.

Google, Tensor işlemcisi hakkında bazı ipuçları da dahil olmak üzere, Pixel 6 ve 6 Pro ile ilgili erken duyurularda bulunarak bu yılki sızıntıların bir kısmının önüne geçti. Şirket, geleneksel sonbahar donanım etkinliğini 19 Ekim’de gerçekleştirecek, Pixel 6 ve 6 Pro’yu resmi olarak tanıtacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER