Teknoloji

Google resmi Pixel 6 etkinliği için tarih verdi

google pixel 6 etkinlik

Google, yeni Android telefonlarını tanıtmak için geleneksel olarak ekim ayında bir donanım etkinliği düzenliyor. Şirket yeni telefonlarını duyurmak için aslında ekim ayını beklemedi, Pixel 5A ve Pixel 6 daha önce gösterildi. Ancak Pixel 6 ve 6 Pro ile ilgili her şey net bir şekilde duyurulmadı, hâlâ fiyat ve yurt dışı piyasaya çıkış tarihi hakkında bilinmeyenler var. Neyse ki, onları da öğreneceğimiz etkinliğin tarihi duyuruldu.

Google, 19 Ekim Salı günü Türkiye saatiyle 20.00’de başlayacak bir sanal etkinlik düzenleyecek. Bu etkinliğin başrolünde tahmin edebileceğiniz üzere Pixel 6 ve 6 Pro Android telefonları olacak.

Google, “19 Ekim’de sizi, tamamen yeniden tasarlanmış Google telefonları olan Pixel 6 ve Pixel 6 Pro ile resmi olarak tanıştırıyoruz. Google’ın ilk özel mobil çipi olan Tensor tarafından desteklenmektedir, hızlı, akıllı ve güvenlidirler. Ve sana uyum sağlarlar.” ifadesiyle yeni telefonlarının tanıtımını haber veriyor.

Google, bu yıl daha önce yaptığı Pixel ön bilgilendirmeleriyle bazı sızıntıların önüne geçse de, Pixel 6 ve 6 Pro hakkında hâlâ bilmediğimiz çok şey var. Yeni seride yer alacak ve hakkında detaylı analizini merak ettiğimiz Google yapımı Tensor işlemcisi oldukça ilgi çekici görünüyor. Bu arada Google’ın Pixel etkinliğinde ilk katlanabilir telefon modelini çıkaracağına dair söylentiler de ortalıkta dolaşıyor.

Bunlara ek olarak, Google’ın Android 12’yi ne zaman dağıtıma sunacağını resmen açıklamasını bekliyoruz. Google, bu güncellemenin önümüzdeki birkaç hafta içinde Pixel cihazlarına dağıtılmaya başlanacağını bu hafta açıklamıştı. Söz konusu etkinlikte ise net bir tarih verebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER