Manşetler

Osom OV1 ile tanışın: Essential Phone arkasındaki ekipten yeni bir telefon

osom ov1

Essential adlı girişim batttıktan sonra onun çalışanları tarafından kurulan bir şirket olan Osom, çok tanıdık gelen bir malzemeleri listesi de dahil olmak üzere, yakında çıkacak olan OV1 adlı ilk telefonu hakkında yeni ayrıntılar yayınladı. Apple, Google ve Samsung’un amiral gemileriyle rekabet etmesi amaçlanan Osom OV1 paslanmaz çelik ve titanyum gövdeye, seramik arka kısma, Corning Victus ekran camına ve Qualcomm işlemciye sahip olacak.

Android Police sitesine göre, telefonun çerçevesi paslanmaz çelikten yapılırken, güç ve ses düğmelerinin yanı sıra kamera çıkıntısının etrafındaki halka gibi detaylar için titanyum kullanılıyor. Osom, OV1’in; jilet gibi ince çerçeveye ve 5,7 inç ekrana sahip olan Essential Phone’dan fark edilir ölçüde daha büyük olacağını söylüyor. Ayrıca şirket, telefonun beyaz ve mat siyah olarak geleceğini ancak renklerde bazı sürprizlerin olduğunu söylüyor.

Osom’un kurucusu ve CEO’su Jason Keats, OV1’in Essential Phone‘u yeniden canlandırmak için tasarlanmadığını söyledi. Benzerlik, aynı mühendislik ekibine sahip olmanın ve onların tasarlamasının doğal sonucu oluyor.

osom ov1

TechCrunch’a göre OV1’in bu hafta resmiyet kazanması bekleniyordu. Ancak Osom, telefonun işlemcisini yükseltebilmek için duyurusunu ve sevkiyat tarihini erteliyor. TechCrunch’a göre şirket, Snapdragon 8 serisi yonga seti kullanacağını söylüyor, ancak ayrıntı veremiyor. Qualcomm, yakın zamanda Snapdragon 8 Gen 1 yongaları ile birlikte adlandırma şemasını değiştirmişti.

Osom, telefonun tüm gün yetecek pil ömrüne sahip olacağını ve ultra geniş bant (UWB) desteğine sahip olacağını söylüyor. UWB; Apple, Google ve Samsung gibi diğer üreticilerin hassas konum izleme ve dijital araba anahtarları gibi şeyler için kullandığı teknolojidir. Keats, bu radyo frekans özelliğinin tam olarak ne için olduğunu söylemedi, ancak şirketin daha sonra açıklayacağı bazı ilginç işlerin olduğunu söyledi. İki fiziksel SIM kart kullanılabilecek. Keats, şirketin kendisini belirli mobil operatörlere bağlamaktan kaçınmak için bilerek bir e-SIM kullanmamayı seçtiğini söylüyor. Ayrıca, belirli bir mobil operatörle iş ortağı olmanın “Essential için yıkıcı bir hata” olduğunu belirtti.

Osom, Essential’daki kamera hatalarından da ders çıkarıldığını ve OV1’in gerçekten amiral gemisi bir kamera deneyimine sahip olmasını istediğini söylüyor. Tasarım açısından, OV1’de Essential telefonun kaçındığı bir kamera çıkıntısı var. Burada, 48 ve 12 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera var. Öne bakan kamera 16 MP olacak. Yazılımın mobil fotoğrafçılık deneyimi için ne kadar önemli olduğu dikkate alındığında, bu özelliklerin nasıl görüntülerle sonuçlanacağını söylemek için henüz erken görünüyor.

osom ov1

Son olarak, kutudan USB-C – C kablosu çıkacak. Genellikle bunun hakkında söylenecek çok fazla şey olmaz, ancak Osom ilgi çekici bir özellik sunuyor. Veri pinlerinin bağlantısını fiziksel olarak kesen bir anahtar sayesinde kullanıcılar, telefonlarını herkesin kullanımına açık bir prizden şarj ederken daha rahat hissedebilecekler. Osom sözcüsü Andy Fouché’ye göre, ne yazık ki mekanik bağlantı kesme devresi, kablonun USB 2 hızında çalıştığı anlamına geliyor, saniyede 60 megabayt veri hızını destekliyor. Halbuki OV1’in bağlantı noktası, farklı bir kabloyla eşleştirildiğinde USB 3.2 Gen 1‘in sunduğu çok daha yüksek olan 625 MB/sn hızlarını destekleyebilir. Keats, OV1’in ne kadar hızlı şarj olacağını söyleyemedi, sadece etkileyici derecede hızlı olacağını söylemekle yetindi. Kutudan güç adaptörü çıkmayacak.

Essential Phone Türkiye’de resmi olarak satışa çıkmamıştı. Osom OV1 için de büyük ihtimalle aynı durum geçerli olacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER